Action Images via Reuters
SAMO JE POTAKNUO GLASINE

NAPOKON SE JAVIO PRVI KANDIDAT ZA KLUPU REALA! Dvaput je ove sezone priuštio pakao svima u Madridu, a sada im je poslao i posebnu 'sudbinsku' poruku!

NASLJEDNIK Argentinac, trenutačno na klupi Tottenhama, isplivao je kao favorit vodstva Kraljevskog kluba
Piše: Miho DobrašinObjavljeno: 01. lipanj 2018. 17:39

Kada je Real Madrid nakon samo šest mjeseci bio smijenio Rafaela Beniteza, koji je prvo izgubio potporu igrača, a onda i uprave, u siječnju 2016. počelo je neizvjesno razdoblje za Kraljevski klub. Predsjednik Florentino Perez i generalni direktor Jose Angel Sanchez izabrali su bivšeg igrača Zinedinea Zidanea, s malim trenerskim iskustvom.

On je dotad bio pomoćnik Carlu Ancelottiju u 60 utakmica, a onda je postao trener podmlatka i trećeligaša Real Madrida Castille. No, taj riskantni potez isplatio se upravi. Igrači su voljeli bivšu igračku zvijezdu, uživali s njim na treninzima, a posebno je veznjacima Modriću i Kovačiću imponiralo raditi s njim. On sam je nekad igrao na njihovoj poziciji.

Radio u Espanyolu

Iz dobrog ambijenta kojeg je stvorio proizašle su i titule, pa su u uredima stadiona Santiago Bernabeu vjerovali da će idila potrajati barem do 2020. godine. Zasad je nepoznato jesu li se daleko od javnosti vodili pregovori o novom ugovoru Zidanea te Pereza i Sancheza.

Njih dvojica sada kreću po novog trenera, a španjolski mediji tvrde da je najizgledniji kandidat 46-godišnji Argentinac Mauricio Pochettino. On je s Tottenhamom ove sezone već dva puta igrao s Real Madridom u skupini Lige prvaka (pobjeda i remi), govori španjolski jezik, a od 2009. do 2012. vodio je Espanyol.

Prije tjedan dana je, međutim, potpisao novi, petogodišnji ugovor s klubom iz Londona do 2023. godine. Novine Marca tvrde da ima klauzulu prema kojoj bi mogao prijeći u Real Madrid, a vrlo je zanimljivo čuti što na priču i Realu kaže sam argentinski trener.

"Ja živim u sadašnjosti, i ništa na svijetu mi nije važnije. Uživam u ovome što mi se događa, što se mora dogoditi, i što će se dogoditi. Ja sam tip koji dopušta nogometu da sam priča svoju priču, a ja ne želim na silu mijenjati svoju sudbinu", filozofski je Pochettino odgovorio na pitanje o Realu, i još više potaknuo rasprave o svojoj budućnosti u Realu.

Linker
27. travanj 2024 11:41