StoryEditor
 Profimedia, Reuters, AAIB / SWNS
JAVLJAJU BRITANCI

NASTAVAK PRIČE O NESRETNOM DOGAĐAJU KOJI JE POTRESAO NOGOMETNI SVIJET Uhićen muškarac kojeg se sumnjiči za smrt Emiliana Sale!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 19. lipanj 2019. 22:32

Tijekom poslijepodnevnih sati ove je srijede uhićena osoba koja se tereti za smrt Argentinca Emiliana Sale, javljaju gotovo pa svi ugledni britanski mediji.

Tragedija koja je potresla nogometni svijet tako je dobila svoj nastavak, a sve je dio široke istrage koja još uvijek traje oko ovog nesretnog događaja.

Kako javljaju mediji s Otoka, uhićen je 64-godišnji muškarac iz sjevernog Yorkshirea. Identitet prvoosumnjičenog kojeg se tereti ubojstvo za avionsku nesreću iz siječnja ove godine nije otkriven.

 

Ispitivanje 64-godišnjaka trajalo je nekoliko sati, ali budući da trenutno surađuje s policijom u Dorsetu, omogućeno mu je da se brani sa slobode.

"Proveli smo veliku istragu vezanu uz okolnosti oko smrti gospodina Sale i nastavljamo i dalje raditi s našim partnerima. Dio istrage je i razmatranje te traženje svih dokaza koji bi mogli ukazati na nezakonite aktivnosti. Kao rezultat istrage, danas smo uhitili 64-godišnjeg muškarca iz područja Sjevernog Yorkshirea zbog sumnje na ubojstvo nezakonitim činom. On trenutno surađuje i pušten je iz pritvora", izjavio je inspektor Simon Huxter.

Podsjetimo, Sala je poginuo u siječnju u avionskoj nesreći svega nekoliko dana nakon kompletiranja 17 milijuna eura vrijednog transfera iz Nantesa u Cardiff. Letio je privatnim avionom iz Nantesa u Wales kada je došlo do nesreće iznad Engleskog kanala. Tek dva tjedna kasnije identificirano je njegovo tijelo u ostacima aviona.

Tijelo Davida Ibbotsona, pilota letjelice koja se srušila, nikad nije pronađeno u olupini koju su privatni istražitelji pronašli početkom veljače.

Linker
13. rujan 2020 14:06