Alen Lesički
RAZLOZI RAZMIMOILAŽENJA

Navijača o prekidu 'mirovnih pregovora': 'Pokušavaju nas kupiti foteljama i ustupcima'

Već u ranoj fazi sve je upućivalo na to da klub pokušava kupiti vrijeme, kako bi bez bojazni od argumentiranih kritika na nezakonito funkcioniranje kluba mogao organizirati europsku kampanju
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 26. srpanj 2011. 11:26

Udruga 'Zajedno za Dinamo’ i navijačka skupina Bad blue boys odlučila je prekinuti pregovore s predstavnicima maksimirskog kluba. U priopćenju se navode glavni razlozi s naglaskom da je “klub pokušao navijače kupiti raznim ustupcima”.

- Kao predstavnici članova i navijača, izložili smo prijedlog izmjena Statuta NK Dinamo, prema kojima bi svi članovi kluba imali pravo sudjelovati u izboru njegovih tijela upravljanja. Temelj prijedloga je primjena načela “jedan član - jedan glas”. Cilj predloženih promjena je vraćanje rada NK Dinamo u okvire zakona. Tim prijedlozima dali smo šansu upravi kluba da se nakon svih godina samovolje dokaže i na općim izborima legitimizira pred svim članovima kluba. Već u ranoj fazi razgovora sve je upućivalo na to da klub pokušava kupiti vrijeme, kako bi bez bojazni od argumentiranih kritika na nezakonito, koruptivno i klijentelističko funkcioniranje kluba mogao organizirati europsku kampanju. Također, ubrzo je postalo jasno da nas klub pokušava kupiti foteljama i drugim sredstvima (primjerice nuđenjem udjela u dobiti od marketinga), što je bio jedan od glavnih razloga za izlazak iz pregovora - kaže se između ostalog u priopćenju navijača Dinama.

Linker
03. svibanj 2024 21:35