Sudac Lee Mason (desno) i Sergio Agüero
 GLYN KIRK/AFP
U iščekivanju

Navijači Manchester Cityja strepe: Oglasio se Sud za sportsku arbitražu, evo kada pada konačna odluka

City je odmah uložio žalbu nakon prvostupanjske odluke, odbijajući navode da su počinjena ozbiljna kršenja
Piše: HinaObjavljeno: 19. svibanj 2020. 17:16

Sud za sportsku arbitražu (CAS) je u utorak objavio odluku da će o žalbi Manchester Cityja na dvogodišnju zabranu nastupa u europskim klupskim natjecanjima raspravljati u terminud od 8. do 10. lipnja.

Europski nogometni savez (UEFA) je zabranio Manchester Cityju nastupanje u klupskim natjecanjima pod njegovom ingerencijom u sljedeće dvije godine te kaznio aktualnog prvaka Engleske novčano u iznosu od 30 milijuna eura, nakon što je ustanovljeno da je njegov prihod od sponzora u razdoblju od 2012. do 2016. bio precijenjen.

City je odmah uložio žalbu nakon prvostupanjske odluke, odbijajući navode da su počinjena ozbiljna kršenja pravila, a koja su se odnosila na glavnog sponzora Etihad, državnu zrakoplovnu kompaniju iz Abu Dhabija. U studenome prošle godine njemački magazin Spiegel je objavio da je vlasnik Manchester Cityja, šeik Mansour, uplatio većinu sponzorskog novca za koji se tvrdilo da dolazi od Etihada.

Odluka CAS-a u ovom slučaju bi trebala biti donijeta prije nego što bude napravljen ždrijeb Lige prvaka za sljedeću sezonu.

Linker
20. travanj 2024 16:09