Sao Paolo, Brazil, 120614.Arena Corinthians.20. Svjetsko nogometno prvenstvo u Brazilu 2014. Utakmica 1. kola skupine A kojom je domacin Brazil protiv Hrvatske otvorio prvenstvo.Na fotografiji: Ivica Olic.Foto: Tom Dubravec / CROPIX
 Tom Dubravec / CROPIX
VELIKA ANKETA SN-A

Navijači traže mlađe Vatrene: Subašić, Strinić, Vrsaljko, Kovačić i Rebić moraju u prvih 11!

Piše: R. ŠolaObjavljeno: 28. lipanj 2014. 16:03

Navijači nisu za drastične promjene u reprezentaciji nakon objektivnog podbačaja na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, ali, jasno, očekuju da će u sljedećem kvalifikacijskom ciklusu vidjeti osvježene Vatrene, poglavito udarnu postavu. Tako nam sugerira, i to s vrlo čvrstim brojkama, anketa koju smo proveli na online stranici, a u kojoj je sudjelovalo više od 10 tisuća anketiranih.

Koliko će rezultati ove ankete biti smjernica Niki Kovaču u pripremi nastupa koji nam slijede, tek ćemo vidjeti, ali osjetiti kako dišu oni koji vole nogomet uvijek je dobro znati. Naravno da je među anketiranima mali broj onih koji idu u red nogometnih stručnjaka, ali hrvatski navijači poznaju nogomet sasvim solidno.

Uglavnom, hrvatska javnost među Vatrenima više ne vidi šest od 23 igrača igrača koji su bili na Kovačevu popisu u Brazilu. Po broju negativnih glasova predvodi ih Stipe Pletikosa, a potom slijede Danijel Pranjić, Nikica Jelavić, Ivica Olić, Sammir i Vukojević koji se, eto, jučer i sam službenim pismom oprostio od reprezentacije. Zanimljivo je da od ovih šestigrača samo Vukojević nije dobio ni minute na Mundialu.

Vrsaljko ispred Srne

U ovoj anketi postoji, doduše, i sedmi igrač koji je dobio negativnu ocjenu navijača, a to je mladi golman Oliver Zelenika, ali njega je Kovač ionako vodio kao nadu za budućnost, a ne kao golmana koji bi mogao ozbiljno konkurirati za vatrenu jedinicu.

Javnost već ima i jasnu viziju koji bi ih to igrači trebali naslijediti. Subašić je neprikosnoven na golmanskoj poziciji, Strinić se treba vratiti na lijevi bok, Kovačić mora biti standardan, baš kao i Rebić, dok je Andrej Kramarić idealna zamjena za Mandžukića. Zanimljivo je da veliki dio anketiranih na desni bok ‘gura’ Vrsaljka kojem bi mjesto u udarnoj postavi trebao prepustiti kapetan Srna. Udarna bi postava, dakle, u odnosu na onu koja je istrčala protiv Meksika, trebala dobiti četiri nova igrača (Subašić, Strinić, Kovačić i Rebić)

Analizirajući rezultate ankete, jasno je kako su navijači najnezadovoljniji onim što su u Brazilu prezentirali naši bokovi, poglavito lijeva strana na kojoj su ordinirali Pranjić i Olić. Ivan Perišić se i u ovoj anketi nametnuo kao igrač koji ima zabetonirano mjesto u momčadi, što je sjajan napredak za igrača koji bi prije nekoliko mjeseci teško dobio i 50 posto, a kamoli više od 97 posto glasova.

Od mlađih igrača koji nisu bili u Brazilu najbolje kotiraju tri igrača Rijeke: Močinić, Kramarić i Vargić, a između njih upetljao se tek talentirani Tin Jedvaj. Od onih provjerenih, a koji su otpali zbog ozljede najviše je glasova dobio Strinić, a najmanje Iličević. Zanimljivo i Niko Kranjčar nije uspio dobiti 50 posto glasova, nužnih za dobivanje zelenog svjetla hrvatske javnosti...

Related content

Linker
04. svibanj 2024 07:44