OLI SCARFF AFP
PIŠE DAILY MAIL

NE DAJTE IM U LIGU PRVAKA! VODEĆI ENGLESKI KLUBOVI PODIGLI GLAS PROTIV MANCHESTER CITYJA: 'Sad je dosta, to bi bilo previše!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 25. ožujak 2020. 11:24

Osam od deset vodećih premierligaških klubova ujedinili su snage i poslali zajednički dopis Međunarodnom sportskom sudu (CAS) u kojem traže da se Manchester Cityju ne usvoji žalba na dvogodišnju zabranu nastupa u Ligi prvaka.

Podsjećamo, UEFA je aktualnom engleskom prvaku odrezala dvogodišnju suspenziju natjecanja u svojim natjecanjima zbog kršenja pravila financijskog fair-playa i lažiranja sponzorskih dokumenata.

Dopis su potpisali velikani poput Liverpoola, Manchester Uniteda, Arsenala i Chelseaja, a jedini klubovi iz aktualnog Topa 10 koji to nisu napravili su sam Manchester City i Sheffield United.

"Klubovi misle da je dosta jednostavno dosta. City se predugo izvlačio kršenjem pravila na trošak barem jednog kluba koji zato nije mogao igrati u Ligi prvaka. Ostali klubovi strahuju da bi City mogao izbjeći kaznu što bi bilo previše", rekao je dobro upućeni, anonimni izvor za Daily Mail.

Neposredno nakon izricanja kazne iz Manchester Cityja su se žalili CAS-u, a kada će biti doneseno konačno rješenje zasad nije poznato.

Linker
25. travanj 2024 16:37