Screenshot
'NISAM MOGAO REĆI NE'

NE MOŽE BEZ REALA: LEGENDARNI HIERRO UZDRMAO ŠPANJOLSKU VEĆ NA PRVOJ PRESS KONFERENCIJI 'Odmah bih potpisao da budem Zidane ove Španjolske!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 13. lipanj 2018. 22:36

Novi španjolski izbornik Fernando Hierro nakon neočekivane smjene svoga prethodnika obratio se medijima i izjavio da želi nastaviti dobar posao koji je dosad odrađivao Julen Lopetegui. Sve će oči biti uperene u Hierra i španjolsku reprezentaciju već za dva dana u utakmici protiv Portugala na samome početku Mundijala u Rusiji.

Lopetegui, neporažen u 20 utakmica na klupi reprezentacije (pobijedio u 14 i remizirao u 6 utakmica), smijenjen je nakon što je objavljeno da je postao novi trener madridskoga Reala.

"Ključ je mijenjati što je manje moguće. Ne možemo puno toga promijeniti u ova dva dana, moramo biti pametni i dosljedni kao i dosad. Gledali smo brojne videozapise o igri Portugalaca, cijelo je stručno vodstvo ostalo i dalje u kadru i dobro smo pripremljeni za prvu utakmicu na prvenstvu", izjavio je Hierro na press-konferenciji.

Legenda Real Madrida i bivši kapetan slavnoga madridskoga kluba odbio je kritizirati klub u kojemu je doživio zvjezdane trenutke.

"Vođenje reprezentacije predstavlja mi velik izazov. To je bila odluka koju sam morao donijeti odmah - postojala je opcija da odbijem, ali jednostavno nisam mogao reći 'ne'. Ne bih si nikad oprostio", rekao je i dodao.

"Pratio sam Julenov dobar posao i želim mu sve najbolje u budućem angažmanu".

Ovaj legendarni 50-godišnjak dosad je imao iskustva jedino u drugoj španjolskoj ligi na klupi Ovieda, ali smatra da mu to nije prepreka u pohodu na drugi španjolski naslov svjetskog prvaka.

"Svi ovi igrači veliki su profesionalci. Da nisam siguran da možemo osvojiti naslov, ne bih ni bio ovdje. Moramo ostaviti za sobom sve ove nepredviđene okolnosti koje su se dogodile. Nitko nam ne može oduzeti san o drugoj tituli svjetskoga prvaka".

Na kraju su novinari pitali Realovog velikana vidi li sebe kao 'Zidanea ove španjolske reprezentacije'?

"Odmah bih potpisao da budem Zidane ove Španjolske, nadam ase da će tako i biti", rekao je Hierro za bivšeg suigrača koji je s Realom osvojio tri uzastopna naslova prvaka Europe.

Linker
24. travanj 2024 13:48