Foto: Damir Krajac/CROPIX
DERBI KOLA

NE MOŽE IM BITI SVEJEDNO! MODRI NA TEŠKOM GOSTOVANJU U GRADSKOM VRTU 'Novi Osijek izgleda poletno s jasnom idejom. Ne čudi rezultat protiv PSV-a'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 29. srpanj 2017. 19:42

Nakon što je na otvaranju europske sezone teže od očekivanog srušio norveški Odd na Maksimiru, trener Dinama Mario Cvitanović najavio je derbi s Osijekom u Gradskom vrtu.

- Očekuje nas utakmica s Osijekom u ovom kolu. Veselimo se i susretu i dobroj atmosferi. Čestitam im ovim putem na sjajnom rezultatu protiv PSV-a. Očekujem da mi u toj utakmici napravimo još jedan iskorak i vjerujem da ćemo potencirati neke dobre stvari.

- Što se tiče kadra, molim da me to ne pitate u ovom trenutku jer imamo više od 24 sata do utakmice i još zapravo niti igrači ne znaju tko ide na put - rekao je trener o stanju u momčadi.

Ispada li itko iz kadra zbog ozljede?

- Imamo plan i program za svakog igrača. Znamo da nas očekuje i utakmica u Norveškoj idući tjedan, umjetna trava. Moramo biti mudri kada tko može, kako, koliko, u kojem trenutku, trebamo se dobro organizirati.

U kakvom je stanju Tongo Doumbia?

- Doumbia je u treningu, ali neće sada konkurirati. Vidim osmijeh i zadovoljstvo na njegovu licu i to me veseli. Svi jedva čekamo, a vjerojatno najviše on sam, da bude potpuno spreman. Pivarić konkurira kao i svaki drugi igrač Dinama, nije mu lagano u ovoj situaciji, razumijem ga. Pričao sam s njim o svemu tome, ali svaki novi dan može donijeti novo iskustvo, stvari se u nogometu kao i u životu mogu brzo mijenjati. Treba svaki dan biti spreman, davati sve od sebe i vjerovati. Pivarić ima apsolutni respekt i razumijevanje s moje strane, ali imamo i druge igrače na toj poziciji. Svi su oni Dinamo.

Vladimir Dugandzic / CROPIX
CROPIX

Što trener Cvitanović misli kako će Osijek igrati protiv Dinama?

- Ovisi o strategiji trenera Osijeka. Prijatelj mi je, bili smo skupa na akademiji i izuzetno ga cijenim i poštujem. Na njemu je da procijeni što napraviti, ja mu ne želim davati savjete. Novi Osijek izgleda lijepo, hitro, poletno, brzo, s jasnom idejom. Ne čudi rezultat protiv PSV-a. Mi gledamo sebe i našu igru. Naravno, respektirajući njih i njihove rezultate.

Linker
29. travanj 2024 21:13