Damir Krajač / Cropix
KOGA ĆE MAMIĆI PREKRIŽITI?

Ne žele na posudbu: Modrić je mogao u BiH, ali Kramarić, Palić i Brezovec baš i ne bi...

Nitko iz plave svlačionice ne želi otići kao posuđen igrač. Baš nitko! Kad im se spomene mogućnost posudbe, spuste glavu među koljena i kaži čvrsto - ne!
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 13. lipanj 2011. 16:15

Koga će danas prekrižiti braća Mamić i Krunoslav Jurčić? Tko će biti predložen za posudbu, a tko će ipak krenuti na pripreme? Jurčić nam je u nedjelju kazao kako će voditi po dva igrača za svaku poziciju, tri vratara te još dvojicu igrača. Dakle, njih 25. Niti jednog više. Tko onda otpada. U igri su petorica, Kramarić, Šitum, Chago, Palić i Brezovec. Svima njima zajedničko je jedno - ne žele na posudbu! Nitko iz plave svlačionice ne želi otići kao posuđen igrač. Baš nitko! Kad im se spomene mogućnost posudbe, spuste glavu među koljena i kaži čvrsto - ne!

Zašto je to tako? Zar onima koji po svoj prilici neće dobiti priliku u novoj sezoni, ili će je dobiti na kapaljku, nije bolje igrati u nekom drugom klubu? Iz Dinama su na posudbe odlazili Modrić, Eduardo, Ćorluka, Čale.... Momci koji su poslije napravili velike karijere i postali hrvatski reprezentativci. Kako to da onda ova današnja generacija ne želi na posudbu?

Očigledno drže kako odlazak u ovom trenutku znači i konačno zbogom Dinamu. Za takvo razmišljanje ima podloge. Modri se pojačavaju svake godine, ciljevi plavog kluba sve su viši, razmišlja se o kontinuiranom igranju u Ligi prvaka. Bez obzira što neki sumnjaju u Mamićevu 'arapsku priču’, gotovo smo sigurni da je Maminjo uspio dogovoriti poslovnu suradnju s Arapima, pa bi novi sponzori u liku šeika mogli dugo godina brinuti o Dinamovoj financijskoj sigurnosti. To bi pak značilo da bi bilo dovoljno novca za popunjavanje svlačionice pravim igračima, nesumnjivim pojačanjima.

Oni koji će danas biti otpisani i poslani na posudbu zaista bi tim potezom mogli definitivno napustiti plavu svlačionicu. Zato se posudbe boje kao vrag tamjana.

A koja bi dvojica igrača uz onih 23 mogla popuniti kontingent od 25? Nekako nam se čini da će to biti Josip Brezovec i Antun Palić. Brezovec je odlično startao kod bivšeg trenera Halilhodžića, pa se onda ugasio, a Palić praktički nije dobio pravu priliku. S obzirom da bi se Badelj i Sammir mogli prodati nakon završetka kvalifikacija za Ligu prvaka, nekako je logično da u kadru ostanu zadnji vezni Brezovec i veznjak-znalac Palić.

Teško da će u autobusu za Roglu biti mjesta za Kramarića, Šituma, Chagu i Slepičku, čija posudba i Greuther Fürthu je završila.

A kamo bi igrači Dinama mogli na posudbu? Primarno u Lokomotivu, ali i u - Široki Brijeg! Znate da je Dinamo potpisao ugovor s bosansko-hercegovačkim premierligašem. Konačno, Luka Modrić je igrao u Zrinjskom.

Linker
22. rujan 2024 16:37