Emilio Andreoli/Getty Images
NEMORALNA PONUDA

'NE ŽELIM IZ INTERA IĆI U TU DRŽAVU!' Ivan Perišić odbio čak 12 milijuna eura godišnje plaće

Piše: Vedran FilipovićObjavljeno: 23. lipanj 2019. 23:58

Antonio Conte na San Siru ovog ljeta gradi novi Inter, stoga je na Apeninima standardno mnogo špekulacija oko smjera u kojemu će sportska politika, predvođena Giuseppeom Marottom, odvesti Nerazzurre. Što se tiče ulaznih transfera, podgrijava se potencijalni dolazak Romelua Lukakua, dok je Giovanni Carnevali, sportski direktor Sassuola, potvrdio da je veznjak Stefano Sensi vrlo blizu potpisa za Inter, jer je klub s Mapeija prihvatio odštetu od 25 milijuna eura.

Na listi potencijalnih prodaja su lijevi bek Dalbert, veznjaci Joao Mario i Candreva, te napadač Mauro Icardi, dok je neizvjesna sudbina Radje Nainggolana i - Ivana Perišića. S Čizme dolaze oprečne informacije kada je u pitanju status hrvatskog ofenzivca za kojega su, nema dvojbe, zainteresirani brojni klubovi, ne samo iz engleskog Premiershipa što je natjecanje u kojemu bi Perišić, prema vlastitom priznanju, volio zaigrati.

No, ako je vjerovati talijanskim medijima, prvenstveno La Gazzetti dello Sport, proteklog su se vikenda Nerazzurrima obratili predstavnici Shanghai Shenhue, prvoligaša iz Kine u kojemu, između ostalih, igraju Odion Ighalo i Fredy Guarin, pod vodstvom Quiquea Sancheza Floresa. Navodno, klub u vlasništvu Greenland grupe ponudio je Interu 25 milijuna eura za usluge Ivana Perišića, a igraču trogodišnji ugovor od 12 milijuna eura po sezoni što bi značilo 36 milijuna eura plaće, ukoliko bi odradio ugovor u cijelosti. Inače, prema podacima koje je Gazzetta objavila krajem prošle godine, Perišić u Interu zarađuje 4 milijuna eura godine, a ugovor mu traje do 2022. godine.

Međutim, ubrzo je stigla je vijest da od transfera na Daleki istok neće biti ništa. Interu Perišić vrijedi više od ponuđenog iznosa, makar poslužio kao manevar u poslu oko Lukakua, o čemu se također priča u Italiji. Ipak, sve i da su Nerazzurri prihvatili ponudu, Kineze je odbio i sam 30-godišnji hrvatski ofenzivac, tvrdi Gazzetta, očito i logično smatrajući da nije još rekao posljednju riječ u europskim natjecanjima, uključujući Ligu prvaka, naravno.

S obzirom da su dobili ‘odbijenicu’ od Perišića, Shanghai Shenhua okrenuo se Stephanu El Sharaawyju iz Rome, ali i naturalizirani Talijan također im je poručio da nema namjeru ići u Kinu, neovisno o ponuđenom novčanom iznosu godišnje plaće....

Linker
27. travanj 2024 20:28