ADRIAN DENNIS AFP
IGRAČI U OČAJU

NE ZOVU GA UZALUD LUĐAK Jedan od najkarizmatičnijih trenera, konkurent Slavena Bilića, šokirao sve u klubu svojim potezima nakon pojave opasnog virusa

Piše: Kazimir GuberinaObjavljeno: 15. ožujak 2020. 21:49

U kolijevci nogometa Engleskoj do posljednjeg mogućeg trenutka nastojali su izbjeći prekid Premier lige zbog epidemije koronavirusa. No, nakon što je spomenuta pošast pogodila Arsenal i Chelsea bilo je jasno da će i Englezi morati “potpisati kapitulaciju”.

No, to ipak nije sve. Koliko na Otoku znači najvažnija sporedna stvar na svijetu potvrđuje i sljedeći primjer - 5. i 6. liga odlučile su da se njihova natjecanja nastave i da se utakmice mogu odigrati, ako to novonastale prilike dozvole. Nisu sve utakmice odigrane, primjerice, petoligaš Boreham Wood odgodio je svoju utakmicu s obzirom na povezanost s Arsenalom. Naime, na stadionu spomenutog kluba domaće utakmice igra mlada momčad Arsenala, a menadžer Topnika Mikel Arteta obolio je od koronavirusa, ali se na sreću već osjeća bolje.

Odgođeno je bilo nekoliko utakmica petog razreda engleskog nogometa, ali je većina ipak odigrana. Obrazloženje je da broj gledatelja na stadionima i njihov kapacitet nisu problematični u ovom trenutku u kontekstu koronavirusa. Kako god bilo, dok god je postojala i najmanja nada za igranje nogometa Englezi je nisu željeli ugasiti.

Soccer Football - Championship - Leeds United v Aston Villa - Elland Road, Leeds, Britain - April 28, 2019  Leeds United manager Marcelo Bielsa    Action Images/Ed Sykes  EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or
Action Images/Ed Sykes

I dok je većina klubova viših liga bitno smanjila ili prekinula aktivnosti, Marcelo Bielsa 'El Loco' još jednom je pokazao zašto nosi taj nadimak. Naime, menadžer trenutačno vodećeg drugoligaša Leeds Uniteda i izravni konkurent WBA Slavena Bilića za prvo mjesto Championshipa za sada svojim igračima nije dao niti jedan dan predaha, što je šokiralo apsolutno sve u klubu, no što kaže Bielsa, to je očito u Leedsu zakon. Hernandez i društvo u blagom očaju treniraju dva puta dnevno u nadi da će i argentinski trener ipak promijeniti mišljenje.

Drukčiji stav

Primjerice, menadžer premierligaša Newcastlea Uniteda Steve Bruce rekao je svojim igračima da se uopće niti ne pojavljuju na stadionu, odnosno, da ostanu kod kuće dok se situacija koliko-toliko ne smiri. Takva je situacija i u ostalim klubovima Premier lige.

Linker
26. travanj 2024 23:26