NK RIJEKA
DEBI TRENERSKOG TANDEMA

Neka nova Rijeka: ‘Mi ćemo gol uvijek zabiti, moramo se samo naviknuti da ih ne primamo...‘

Dok se čeka iskusni napadač i još neki igrači, zakotrljala se priča o velikom talentu iz susjedstva.
Piše: Siniša LončarObjavljeno: 27. lipanj 2022. 07:05

Nogometaši Rijeke predvođeni trenerskim dvojcem Tadić - Budicin uspješno su zakoračili u pripreme za novu sezonu, potvrdila je to i prva trening-utakmica u kojoj su domaćini ugostili Brinje iz Grosuplja, prvaka slovenske treće lige, koji je zaslužio promociju u viši rang u sezoni koja kuca na vrata.

Nisu se gosti iz Slovenije prezentirali na Rujevici u nekom "bajnom" izdanju, primili su šest pogodaka od Bijelih, a da je bilo malo više preciznosti mogla je Rijeka i znatno uvjerljivije slaviti. Kapetan Haris Vučkić i mladi napadač Matija Frigan, pored golova koje su postigli, pogodili su i okvir gola...

Rezultat u ovakvim susretima, posebice nakon svega desetak dana priprema, uvijek je u drugom planu, no dojam je da je Dragan Tadić kao najodgovornija osoba uz sami teren itekako mogao biti zadovoljan viđenim.

Nitko nije razočarao

Većina igrača, od njih 25 koja se našla u zapisniku uoči same utakmice, dobila je priliku demonstrirati svoje nogometne vještine i nitko od njih nije razočarao, dok su neki igrači itekako skrenuli pozornost na sebe. Rano je još pričati tko će sve ostati u tom kadru od 25 igrača nakon završenih priprema, posebice ako se zna da će u Rijeci do kraja prijelaznog roka biti i dalje dosta prometno, u oba smjera.

- Zadovoljni smo, i s prvim i s drugim poluvremenom, sve ono što smo se dogovorili, to smo i odradili. Naravno da je bilo i nekih sitnih pogrešaka, prva nam je ovo utakmica, no to ćemo ispravljati kroz treninge, imamo još puno vremena ispred sebe. Najvažnije u ovom susretu nam je bilo da dečki na terenu daju sve od sebe, što i jesu, a posebno me na kraju veseli i "clean sheet", odnosno, činjenica da nismo primili gol. Smatram to izuzetno bitnim, da se dečkima od prvog dana usadi navika da ne primamo golove. Primarni cilj ove godine će biti taj da dođemo u situaciju da teško primamo golove, a pogodak ćemo zabiti uvijek - prokomentirao je kratko Tadić susret nakon svoje premijerne, još uvijek doduše neslužbene, pobjede na klupi Rijeke.

- Ovaj tjedan smo dečke dosta opteretili, u subotu smo im dali slobodan dan, neka se dobro odmore za sve ono što nas čeka u Kranjskoj Gori. Danas ujutro još imamo trening u Rijeci, nakon čega krećemo u Kranjsku Goru - dodao je Tadić.

Hoće li svi igrači koji su trenutno u trenažnom procesu krenuti u Sloveniju na drugi dio priprema?

Čeka se petorka

Odlučit će, naravno, nova riječka struka, no već nakon uvodnog dijela i odigranog premijernog susreta da se iščitati koji bi igrači mogli biti prekobrojni (Kukoč, Coupland, Ilinković, Bodetić) kada je u pitanju ona brojka od 25 igrača na koje će Tadić i Budicin najozbiljnije računati u nadolazećoj sezoni. Osim njih, trenutno su zbog ozljeda izvan treninga i Rus Mihail Merkulov te Admir Bristrić, koji iza sebe ima vrlo dopadljive igre u dresu Dragovoljca.

image
NK RIJEKA

Dolaskom, odnosno, ostankom pouzdanog stopera Antona Krešića na Rujevici, nova Rijeka poprima sve ozbiljnije konture i već sada bi ova momčad mogla biti dominantna nad velikom većinom hrvatskih prvoligaša, no predsjednik Mišković i sportski dio radne zajednice predvođene generalnim menadžerom za sport Robertom Palikučom iz dana u dan pokazuju da na tome ne misle stati. Uostalom, još uvijek se čeka najavljenih pet igrača raznih profila i pozicija koji bi itekako trebali zaoštriti konkurenciju u redovima Bijelih.

Najnovije ime koje je "isplivalo" u javnost je i mladi, 18-godišnji Neriman Kočević. Radi se o talentiranom, a kako pišu bosanskohercegovački mediji, i o jednom od najvećih talenata susjedne nam države i trenutnom članu sarajevskog Željezničara. Kočević igra na poziciji napadača, a prošle je sezone upisao i tri nastupa za seniore popularnog Želje. Za juniorsku je ekipu, pak, postigao čak 16 pogodaka u 21 susretu, a mladi napadač s Grbavice, na koju je stigao prije četiri godine iz standardni je član U-19 reprezentacije BIH. Da je sam transfer praktično gotova stvar ili je barem blizu realizacije potvrdio je i sam Kočević putem društvenih mreža na kojima se zahvalio na vremenu provedenom u Sarajevu.

Zalog za sutra

Kako god bilo, eventualni angažman Kočevića od strane kluba s Kvarnera mogao bi se više svrstati pod rubriku "zalog za budućnost", budući da će jedva punoljetni napadač teško do seniorskih minuta i u ovakvoj konstelaciji snaga u Rijeci (Vučkić, Obregon, Frigan), a sam predsjednik Mišković dodao je da su u potrazi, između ostaloga, za još jednim iskusnim napadačem koji bi trebao Bijelima garantirati dvoznamenkasti broj golova u prvenstvu, a svakako bi trebao pomoći i oko plasmana u skupine Konferencijske lige. Bijeli bi tim pothvatom i ostvarenom zaradom lijepo napunili ovogodišnji budžet, bio bi to uspjeh kojem se na Rujevici svi nadaju i u njega vjeruju no imperativ za takvo što definitivno ne postoji. Želje su jedno, nije da ne postoje realne šanse za takav uspjeh, posebno ako Bijele ovog puta pomazi i sreća u ždrijebu odlučujućeg, "playoff" dvomeča, no stara poslovica kaže da pred rudo ne treba trčati, niti ražanj raditi dok je zec u šumi. Kada je Europa u pitanju, sve misli okrenute su samo i isključivo na Djurgardens.

Linker
25. travanj 2024 08:26