Foto: Robert Belošević / Foto: Robert Belošević
LEGENDA ZA SVA VREMENA

NEKAD JE BIO ZVIJEZDA DINAMA I JEDAN OD NAJBOLJE PLAĆENIH IGRAČA NA MAKSIMIRU, A DANAS KUHA KAVU U ZAGREBU!? 'Ne volim baš izlaziti u javnost...'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 06. travanj 2020. 14:35

Možda to i nismo znali, ali kriv je - Elton John! Pitate se, kako je moguće da jedan planetarno popularni glazbenik ima veze s nikad ostvarenim transferom bivšeg igrača zagrebačkog Dinama, tadašnje Croatije, Markom Vidukom u Manchester United?

Nije tamo hrvatski Australac nikada završio, mada su jedne godine u tijeku bili tajni pregovori između legendarnog menadžera Crvenih vragova, Sir Alexa Fergusona i Vidukinih agenata. Siroti Elton John skoro se izlanuo publici koja mu je te večeri stigla na koncert u Manchester. Bio je tada i Viduka u gradu, bio je pozvan na koncert, a John je znao da su pregovori u tijeku. Naravno, nije to smio nikome reči...

- Bio sam u Manchesteru s mojim agentom koji je poslovno surađivao i s Eltonom Johnom. Upoznao sam čovjeka osobno, pozvao nas je na koncert gdje smo imali karte za backstage - rekao je Viduka za američki ESPN.

Nekadašnji Dinamov igrač i jedan od najboljih australskih nogometaša u povijesti opisivao je kako je večer dalje tekla...

- Na koncert smo stigli moj timski i reprezentativni suigrač Jacob Burns i ja. Došli smo čak i do Johnove svlačionice. Ušli smo, on se okrenuo na stolici i rekao mi - Mark Viduka, ti si iz Melbournea, volim to mjesto! Bio sam tako nervozan i rekao sam Eltonu da smo se našli s ljudima iz Uniteda i da ću možda doći igrati na Old Trafford - priča Viduka.

Stanley Chou/Getty Images)
Stanley Chou Getty Images

Koncert je počeo, a Burns i Viduka gledali su ga iz velike blizine, sa strane pozornice. Nakon druge, treće pjesme, John je pozdravio Viduku...

- Na toj, trećoj, četvrtoj pjesmi John kaže da će je posvetiti meni, njegovom prijatelju Marku koji je došao u Manchester i koji će donijeti veliku odluku. Tada sam mislio da će se izlanuti, ali srećom nije. Nikada nisam potpisao za United, mislim da sam previše volio igrati i živjeti u Leedsu u to doba - rekao je Viduka.

On se inače prije nekoliko godina s obitelji vratio u Zagreb, a 2018. godine otvorio je i kafić Non Plus Ultra na zagrebačkim Šestinama.

- Ne moram biti stalno u javnosti. Nisam takav tip. Nije da ne želim istupati u medije, ali evo primjerice ni nemam svoj profil na društvenim mrežama. Ne smatram to potrebnim. Sad radim nešto drugo. Nekad napraviš bolju kavu, nekad lošiju. Kao igrač bio sam u centru pažnje, sad mi je najveća sreća kad dobro poslužim ljude. Ne bi vjerovali koliko je ljudima stalo do njihove kave - kaže Viduka.

Linker
21. travanj 2024 01:09