Vojko Basic / CROPIX
KOMENTAR JURICE RADIĆA

NEMA NIKAKVOG SPORA, EUROPA JE S OVAKVOM IGROM DOHVATLJIVA PROLJETNOM HAJDUKU Ove dvije činjenice su najveća vrijednost u pobjedi Bijelih

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 10. veljača 2019. 23:37

Kvalitetna utakmica i još jedna važna pobjeda Hajduka. Uspjeli su Bijeli spojiti dvije pobjede u nizu protiv jačih suparnika, potvrdili su da izdanje iz Osijeka nije slučajnost ili izolirani slučaj. Ne, Hajduk je i protiv Lokomotive igrao nogomet, od prve minute tražio pogodak. I posjedom i kreacijom. S druge strane, Lokomotiva nije bila protivnik kojeg se može podcijeniti. Hajduk je definitivno promijenio igru, pristup, ali i momčad. Oreščanin je pripreme odlično iskoristio i na valu odličnog početka proljeća s optimizmom se može gledati na ukupno proljeće.

Najveća vrijednost pobjede Hajduka jesu dvije činjenice. Karakter i psihološka snaga nakon primljenog pogotka, te činjenica da su Lokomotivu potpuno neutralizirali u zadnjih 15-ak minuta kada su Lokosi hvatali posljednji vlak za eventualni bod na Poljudu. Jer, ambiciozno je krenuo Tomić kada je Uzuni poravnao. Nije se zadovoljio samo poravnanjem, jer odmah nakon zgoditka Uzunija iz igre je izvukao neprimjetnog Kastratija i napad pojačao klasičnim centarforom Radonjićem.

Oreščanin je odgovorio s osvježenjem u sredini izvukavši Palaversu i uvođenjem Hamze koji je u završnici dvoboja bio najvažniji igrač Bijelih. Imponirao je mirnoćom u veznom redu, kontrolirao igru i Hajduk je nakon Osijeka na sličan način dobio i Lokomotivu. U Gradskom vrtu prije osam dana Bijeli su nakon postignutog pogotka potpuno iskontrolirali utakmicu, a Lokomotiva je, za razliku od Osijeka, imala jednu šansu. Ali, ništa u samoj završnici kada se uvijek očekuje pritisak od strane momčadi koja je u rezultatskom zaostatku.

Hajduk je odlično otvorio proljeće, a Oreščaninu idu najveće zasluge, jer složio je homogenu momčad koja raste na krilima klase Jaira i Caktaša. Dva ofenzivca su glavni pokretači akcija, a uz njih se odlično pridodao i Tahiraj koji je s pravom dobio šansu ispred Gyurcsa. Jasno je da postoji i prostor za napredak, primjerice, igra Borje Lopeza sigurno pojačava angažman Hajduka u dovođenju Ukrajinca Svatoka. Još jednom ćemo ponoviti, šteta bi bila za ovakav Hajduk da se momčad ne pojača u tri preostala dana prijelaznog roka. Hajduk ima momčad koja ravnopravno može igrati sa svima u HNL-u, poglavito s tercetom Rijeka - Osijek - Lokomotiva. Upravo Rijeka čeka Hajduk kao sljedeći izazov. I pritom ne treba sumnjati u riječi Siniše Oreščanina koji je najavio da će i na Rujevicu Hajduk doći otvorenog garda. Nema spora, Europa je s ovakvom igrom dohvatljiva proljetnom Hajduku. Napadački orijentiranom i čvrstom u sredini.

Rezultati by SofaScore

Linker
06. svibanj 2024 03:44