Foto: Vojko Basic / CROPIX
TOTALNA REKONSTRUKCIJA

NENAD BJELICA HAJDUKU 'KRADE' KAPETANA? SPLITSKI ZET, BIVŠI HAJDUKOVAC I MENADŽER PROGOVORIO O NENADANOM TRANSFERU 'Plan je jasan, ili prodaja ili...'

Piše: Slaven AlfirevićObjavljeno: 08. svibanj 2020. 00:28

Josip Juranović bi mogao s Nenadom Bjelicom u Fenerbahče! Ako donedavni trener Dinama doista ode u Fener, na popisu Bjeličinih želja koga bi sve poveo sa sobom i Hajdukov je desni branič, piše Slobodna Dalmacija.

Nije se još ni nastavila liga, a već se špekulira oko mercata. To je tako. Nitko ne gura Juranovića van, ali ide vrijeme, dođe rok. Uostalom, zar nije Hajduk već dogovorio odlazak Dina Beširovića čim se otvori sezona tržišta?

S Juranovićem neće to ići tako brzo, treba ljeto pričekati, ali planove već otkrivaju turski mediji, jer „fenjer iz bašće” pravi totalnu rekonstrukciju momčadi.

Bjelica bi, ako pobijedi konkurenciju Manuela Pellegrinija u izboru za trenera, u posrnuli Fener navodno poveo sa sobom poznate face tipa Emir Dilaver i Mislav Oršić iz „svoga” Dinama, pa Darija Melnjaka koji igra u Turskoj u Rizesporu i – Hajdukova Juranovića.

Razinu špekulacija potvrdio je za Slobodnu Juranovićev zastupnik Adrian Aliaj:

- U našim planovima je Turska, i to dva-tri kluba s nama već kontaktiraju i gledaju, svakako da je na ljeto plan ili prodaja Juranovića ili pak novi ugovor. Naravno da sondiramo teren da se obavi dobar transfer, a oko Fenerbahčea nema ništa konkretno, međutim nije nemoguće – ne želi Aliaj otkriti sve, što je i logično, ali sama naznaka da je Juranović spreman za prodaju dovoljno govori.

DVA, TRI MILIJUNA EURA

Adrian Aliaj je, podsjetimo i sam bio nogometaš Hajduka, Albanac, splitski zet koji već godinama stoluje u Zagrebu, a primjerice je i agent Tome Bašića kojega je po Hajdukovoj žurnoj molbi u doba Jasmina Huljaja prije dva ljeta prodao van, našao mu je Bordeaux.

Juranoviću ne treba reklama, jer je svojim igrama dosegao i ulogu (do)kapetana i poziv za reprezentaciju, a čim ga mediji u Istanbulu spominju na naslovnici „Hrvati dolaze”, jasno je da se za Juranovića zagrijava „turska kupelj”.

Koja je cifra, pitate se? To je zbilja otvoreno, dva, tri milijuna eura? Koliki je budžet Fenera za pojačanja?

Linker
22. travanj 2024 03:33