Tom Dubravec / CROPIX
PRVI PUT ZA SRPSKE MEDIJE

NENAD BJELICA JE RAZGOVARAO S NOVINARIMA IZ SRBIJE: Kako smo s Osijekom izbacili Dejana Savičevića, kako smo doveli mladiće iz Arsenala, Rome...

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 18. ožujak 2020. 13:47

Dinamov trener Nenad Bjelica, kako vele iz srpskog Telegrafa, dao je prvi intervju za medije u zemlji naših istočnih susjeda. Predstavlja ga se kao čovjeka koji je dao pečat današnjem izgledu Modrih, odnosno kao osobu koja je od maksimirskog kluba napravila čudo.

Novinare Telegrafa zanimao je širok raspon tema, a Bjelica je u razgovoru krenuo o svojoj igračkoj karijeri, koja im je bila prilično nepoznat pojam.

- Devet utakmica za reprezentaciju, premalo, rekao bih, s obzirom da sam igrao tri i pol godine u Bundesligi i bio šest godina u Primeri, ali dobro, bio sam daleko od očiju, prije nije bilo toliko televizije, pa se nije moglo pratiti kako tko igra. Konkurencija na mojoj poziciji bila je strašna - Prosinečki, Boban, Asanović, Soldo... - rekao je trener Dinama.

Komentirao je Bjelica i izbacivanje Rapida iz Beča s njegovim Osijekom 2000. godine kada je austrijsku momčad predvodio Dejan Savičević.

Zagreb, 290220.
Stadion Maksimir.
Utakmica 24. kola 1. HT lige izmedju GNK Dinamo i HNK Rijeka.
Na fotografiji: trener Nenad Bjelica.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

- To je bila najbolja jesen u povijesti Osijeka, jer smo bili u Hrvatskoj prvi, završili smo jesen sa sedam bodova prednosti, a u Europi smo prošli tri kola. Najprije Rapid u kojem je bio Dejan Savićević. Mislim da on u Osijeku nije igrao. Pobijedili smo 2:1, dao sam golove iz slobodnog udarca i penala, u Beču je igrao i on, ali i tamo smo slavili s 2:0. Dao sam prvi gol, a Dejo je promašio penal - prisjeća se Bjelica.

Kakav će mu biti nastavak trenerskog puta? Što misli...

- Ja vjerujem da ću doći do Njemačke, Italije ili Španjolske, tamo sam ostavio trag kao trener ili igrač. Poznajem jezik, a jezici su veliki problem, ako ih ne poznajete, teško je doći do tih zemalja.

Kako je Dinamo uspio dovesti kapetana mlade momčadi Arsenala, velikog talenta iz Rome...

- Dinamo puno ulaže u mlade igrače, kada se ukaže neka prilika gdje postoji zanimljiv igrač, a može se dovesti povoljno, onda Dinamo tu reagira. Imamo dobru skautsku službu. Dinamo je postao svim tim igračima zanimljiv jer je slučaj Danija Olma posljednji, sa 16 godina smo ga doveli i pretvorili u jako kvalitetnog igrača.

Linker
03. svibanj 2024 10:16