Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
'UMALO SMO KAŽNJENI...'

NENAD BJELICA OTKRIO INFORMACIJE KOJE ZANIMAJU SVE NAVIJAČE DINAMA Trener Modrih odgovorio hoće li kapetan biti spreman za utakmicu odluke

Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 27. listopad 2019. 22:10

Nije krio zadovoljstvo Dinamov trener Nenad Bjelica nakon pobjede protiv Osijeka. Iako to rezultat ne kazuje, Dinamo je bio znatno bolji, igrački je dominirao i stvorio kudikamo više lijepih PRIGODA. No, samo su jednom Plavi zatresli mrežu Osijeka, a u drugoj minuti sudačke nadoknade vratar Livaković prometnuo se u igrača utakmice obranivši „zicer” Špoljariću, spasivši tako svoju momčad i sačuvavši pobjedu...

- Umalo smo bili kažnjeni za neefikasnost, sjajno su reagirali Livaković i Theophile, i spriječili pogodak. Do tada smo trebali voditi s više pogodaka razlike, ali promašili smo previše čistih prilika. Igrali smo vrlo dobro do 65. minute, tada se osjetio energetski pad, što je i logično, jer smo se potrošili gradeći napade protiv dobro organizirane suparničke obrane. Na kraju je najvažnija ta pobjeda i želio bih samo zahvaliti navijačima na dolasku i bodrenju, nadam se da su i oni bili zadovoljni našom igrom i pobjedom – rekao je Bjelica, dodavši:

- Počeli smo utakmicu s rombom na sredini, budući da tako najviše možemo nauditi momčad koja se brani s petoricom igrača u zadnjem redu. I to je dobro izgledalo. Pa iako nemamo vremena za uigravanje raznih inačica, vrlo sam zadovoljan spoznajom da ova momčad ima opipljivu kvalitetu i nije nam problem u hodu se prebaciti sa sustava na sustav, s formacije na formaciju! To je naša velika snaga...

Gojak je rano napustio igru zbog ozljede (već u 17. minuti) – što je s njim?

- Znat ćemo više za dan-dva, riječ je o ozljedi gležnja. Gojak je, zanimljivo, naš peti igrač koji ima problema s gležnjem, ili stopalom (Ademi, Andrić, Lešković, Kulenović), sve su to mehaničke ozljede, na koje se ne može utjecati. Nadamo se da će s Gojakom ipak sve biti u redu.

Kako ste zadovoljni novim parom bočnih braniča, Šitum – Moubandje?

- Odmorili smo Stojanovića, a Leovac je bio umoran zbog neprospavane noći, dijete mu je bilo „nestašno”, ha, ha... Uglavnom, Šitum je odigrao na dosta dobroj razini, uzme li se u obzir da je dosad imao minutažu na kapaljku. Pokazao je da na njega mogu uvijek računati. A Moubandje je bio nervozan, nesiguran, kao da mu nedostaje samopouzdanja... Vjerujem da će uskoro biti bolji.

U kakvom je stanju Ademi, hoće li biti spreman za Šahtar?

- Nadamo se da hoće! Počeo je pravocrtno trčati, polako ćemo ga spremati, ne smijemo ništa riskirati – govorio je Bjelica.

Dinamo u srijedu igra u osmini finala Kupa protiv trećeligaša Opatije, a utakmica je na – Kantridi! Stiglo je stoga pitanje treneru Plavih kad je posljednji put bio na utakmici ispod stijena Kantride?

- Uh... Reći ću vam, sjetio sam se: bilo je to kad sam bio trener Spezije, gledao sam utakmicu Superkupa Rijeka – Dinamo (2:1), bilo je to 2014. godine – kaže Bjelica.

Ta se utakmica igrala na Kantridi zbog zamjene domaćinstva, a pamti se i po debiju Marka Pjace u Dinamovu dresu... A trener Osijeka, Ivica Kulešević, realno je ocrtao maksimirskih 90 minuta:

- Moramo čestitati Dinamu, bio je bolji svih 90 minuta. A mi žalimo za velikom šansom u sudačkoj nadoknadi! Plan nam je bio držati utakmicu u neizvjesnim vodama do zadnje minute, tako je i bilo, znali smo da će nam se ukazati barem jedna šansa, dobili smo je, ali je nismo realizirali – govorio je Kulešević.

Potom je osječki strateg rekao i ovo:

- Žalim i zbog tog primljenog pogotka, sve je ispalo nekako čudno i naivno. Moji su igrači očekivali da će „dinamovci” ubaciti loptu iz „auta” barem šest-sedam metara bliže centru, no Zagrepčani su to brzo izveli u ravnini kaznenog prostora i zabili su nam gol. Moram još jednom vidjeti tu situaciju kako bih donio konačan sud – rekao je Kulešević, rekavši na kraju:

- Dinamu smo parirali koliko smo mogli, nisam mogao računati na šestoricu igrača. Bilo je iluzorno očekivati da bismo mogli iznenaditi Plave, koji su u odličnoj formi, ali pružili smo dobar otpor. Sad se okrećemo utakmici s Rijekom, to je za nas iznimno važan dvoboj...

Linker
06. svibanj 2024 06:46