Nenad Dugi / CROPIX
MODRI U NIZOZEMSKOJ

Neodlučni Šimunić: 'Oni su u velikoj krizi, kao mi! Zapravo, mi više nismo...'

Zdravko Mamić je na Plesu najmanje pričao o utakmici s PSV-om. Nervozni Dinamov boss ponovno se obrušio na Hajduk
Piše: ArhivaObjavljeno: 06. studeni 2013. 14:09

Zdravko Mamić jutros je u zagrebačkoj zračnoj luci, prilikom odlaska Dinama u Eindhoven na utakmicu s PSV-om, još jednom uputio oštre riječi prema Hajdukovim čelnicima.

- Iz Splita dolaze podmetanja i objede. Hajduku su svi krivi, prozivaju sve, od sudaca, HNS-a, klubova, komisija... Oni svojim venecijanskim načinom ponašanja zagađuju nogometni prostor - kazao je Mamić.

Izvršni predsjednik Dinama uvjeren je kako će se pravo stanje na terenu vidjeti u trima utakmicama što ih u prosincu imaju odigrati "bijeli" i "modri" - 1. prosinca u HNL-u te 4. i 18. prosinca u četvrtfinalu Kupa.

- Hajduk nije ništa bolji nego prošle sezone, razlika je samo u tome što smo mi osvojili puno manje bodova. Pravo stanje će se vidjeti u ovim utakmicama koje ćemo igrati međusobno. Nezamislivo je kako oni vrijeđaju, recimo, Rijeku, koja je bogomdan projekt. Prije su prozivali i Split, a nadam se da će već ove sezone oni biti ispred njih.

Mamić je govorio i o hrvatskoj reprezentaciji, kazavši kako nema zle krvi zato što je Niko Kovač za presudne utakmice s Islandom pozvao samo jednog igrača Dinama ( Josip Šimunić).

- Nema ljutnje, pozvani su najbolji. Niko Kovač je prihvaćen aklamacijom, kao nitko dosad. No, što će biti ako ne prođemo Island? - upitao se Mamić.

S druge strane, njegov brat, ujedno i trener i sportski direktor Dinama, pričao je samo o utakmici s PSV-om.

- Optimisti smo, mislim da možemo pobijediti i ostati u utrci za europsko proljeće. PSV je u krizi i to trebamo pokušati iskoristiti - rekao je Zoran Mamić, a na njega se nadovezao neodlučni Šimunić.

- Oni su u velikoj krizi, i mi smo bili, možda još uvijek jesmo, ali nismo...

Linker
19. svibanj 2024 09:55