Henri Szwarc/Bongarts/Getty Images
SADA SE ZNA

NEPUNE 23 GODINE KASNIJE RONALDO RAZJASNIO MISTERIJ Jedan od najboljih nogometaša svih vremena objasnio zašto se odlučio na iznenađujuć potez

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 11. travanj 2020. 13:55

Ronaldo Luis Nazario de Lima, jednom rječju Ronaldo ili 'El Fenomeno', svakako spada među najbolje nogometaše svih vremena.

Ovaj bivši brazilski napadač, danas 43-godišnjak, dominirao je svojevremeno nogometnim travnjacima, a tijekom igračke karijere nosio je dres Cruzeira, PSV-a, Barcelone, Intera, Reala, Milana i Corinthiansa.

Mnoge je 1997. godine iznenadio njegov transfer iz Barcelone u Inter i to nakon samo jedne odigrane sezone na Camp Nou, sezone u kojoj je u 49 službenih utakmica utrpao čak 47 golova.

Mnogi su tada mislili da će Barcelona s Ronaldom dominirati u Europi, ali on se odlučio na transfer u Inter za 28 milijuna eura odštete. U to je vrijeme takav iznos predstavljao rekordnu odštetu.

Nepune 23 godine kasnije Ronaldo je otkrio zašto se odlučio na transfer.

"U Barceloni me tada nisu dovoljno cijenili. Nakon odlične sezone su mi ponudili ugovor koji je zaista bio nedovoljan. Dobio sam ponudu od Intera i odlučio ju prihvatiti. Oni su pokazali koliko me cijene i dali su mi sve što sam želio", rekao je Ronaldo.

Ronaldo je za Inter odigrao 98 utakmica i zabio je 59 golova, s 'nerazzurrima' je osvojio Kup UEFA 1997/98, ali su ga teške ozljede zaustavile da u tom klubu ostavi još veći utjecaj.

Inter je napustio 2002. godine i prešao u madridski Real.

Linker
23. travanj 2024 23:03