Sop / CROPIX CROPIX
JOŠ JEDAN NA POPISU

NESRETNA KORONA ZAUSTAVILA JOŠ JEDAN NOGOMETNI SPEKTAKL U HRVATSKOJ Neće biti turnira kojeg su osvajali Rijeka, Hajduk, Dinamo, ali i kultni Leeds

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 25. ožujak 2020. 00:11

Korona je stala na put još jednom velikom i tradicionalnom sportskom događaju. Nije to na razini globalnog festivala poput Olimpijskih igara ili čega sličnog, ali nakon 67 izdanja neće se održati ovogodišnja Kvarnerska rivijera. Jedan od najpoznatijih europskih turnira za juniore je odgođen, pomaknut za neko bolje vrijeme. Za vrijeme kad sport opet bude u prvom planu onih koji ga prakticiraju, prate i vole.

Turnir se trebao odigrati od 15. do 21. lipnja, a HNK Rijeka je kao organizator donio odluku sukladno uputama i odlukama svih nadležnih institucija za sport koje su odgodile sva međunarodna i nacionalna sportska natjecanja na svim razinama. Ranije je i HNS donio odluku o prekidu svih nogometnih i malonogometnih aktivnosti koja je na snazi do daljnjega.

Inače, Kvarnersku rivijeru su osim Rijeke (20 puta), Hajduka (12 puta) i Dinama (9 puta) osvajali i mnogi ugledni europski klubovi. Dva je puta prvak bio primjerice, Leeds United (1971. i 1983.), a po četiri puta titulu su podizali beogradski klubovi, Partizan i Crvena zvezda.

Linker
10. svibanj 2024 00:07