Nikola Vilić/ CROPIX
GORILA I MREŽA

Nesvakidašnja slika: Poljud zbog baklji izviždao Torcidu, škotski ragbijaši svirali gajde

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 26. ožujak 2012. 13:22

Šest tisuća gledatelja došlo je vidjeti premijeru Miše Krstičevića na klupi Hajduka. Novi trener dočekan je velikim pljeskom, njegove najave da će Hajduk igrati napadački, čvrsto i agresivno je ono što navijači žele čuti, ali i vidjeti u svakoj utakmici. Momčad je protiv Vinkovčana ispunila te zahtjeve novog trenera, hajdukovcima se ne može prigovoriti na borbenosti, želji i htijenju, kao što im se nije moglo prigovoriti ni dok je na klupi sjedio Krasimir Balakov.

Krstičević je od prve minute pokazao na koji će način voditi momčad. Stalno je stajao uz rub trenerskog prostora, davao upute svojim igračima, potpuno sudjelovao u utakmici.

Dobro raspoloženje na tribinama upotpunili su mladi ragbijaši Gordonstouna iz Škotske, njih tridesetak, koji su u Splitu gosti ragbijaša Nade. Zasvirali su Škoti svoje popularne gajde na zapadnoj tribini, zaslužili pljesak splitske publike i odmah od navijača na poklon dobili suvenire Hajduka.

U 60. minuti nesvakidašanja slika, Poljud je zviždao bacačima bengalki! Sa sjeverne tribine doletjelo je nekoliko baklji koje su popraćene zvižducima, međutim jedna je od njih pala na travnjak i zaplela se u mreži. Na tri minute utakmica je bila prekinuta, dok fiziotarapeut Bijelih Domenico Sizgoreo nije na brzinu ispleo mrežu iza Blaževića.

Linker
25. rujan 2024 12:25