Ronald Gorsic / CROPIX
OTPAO A REPREZENTATIVAC

NEUGODNA I POTPUNO NEOČEKIVANA VIJEST IZ MEDULINA Gračan za Europsko prvenstvo nije prijavio jednog od ključnih igrača

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 07. lipanj 2019. 09:44

Stigla je šokantna i potpuno neočekivana vijest iz Medulina. Izbornik mlade vrste Nenad Gračan za Europsko prvenstvo mladih u Italiji i San Marinu nije prijavio Duju Ćaleta - Cara! Što se dogodilo, zašto je otpao jedan od ključnih igrača i A reprezentativac, srebrni iz Rusije?

- Duje Ćaleta-Car ne ide na Europsko prvenstvo! Rekao mi je da je umoran, da psihički i tjelesno nije najspremniji. Također, rekao je da su iz njegovog kluba Marseillea tražili da se odmori na slijedeće prvenstvo. Ako je takva situacija, onda je bolje da ga ne silimo da igra za reprezentaciju na Europskom prvenstvu, nama je atmosfera u reprezentaciji jako važna, iznimno bitna - kazao nam je izbornik Nenad Gračan.

Izbornik je bio vrlo korektan u objašnjavanju zašto Ćaleta-Car ne putuje na Euro, ali da ne bi bilo nekakve dvojbe, te da se priča ne zamata u celofan, Ćaleta-Car je otpisao sam sebe, zapravo očito nije želio igrati za mladu vrstu na Euru. U redu, možda zaista nije psihički i tjelesno spreman, možda je umoran, ali ako je tako, zašto to onda nije rekao i izborniku A reprezentacije Zlatku Daliću? Iz kojeg razloga se onda odazvao na ovu akciju u kojoj se igra protiv Walesa i Tunisa? Pitanje je sad i kako će reagirati Zlatko Dalić. Hoće li poslati kući psihički, tjelesno nespremnog i umornog Ćaletu-Cara? Što će mu takav igrač? Neka se onda odmori...

Dakle, na listi od 23 igrača koje je jučer odaslana UEFA-i neće biti Petra Mamića koji je također sam otkazao, ali zbog problema s pubičnom kosti, te Duju Ćaleta-Cara. Naravno, reprezentacija bez srebrnog stopera iz Rusije će biti oslabljena.

Oglasio se i Ćaleta-Car:

"Nažalost, ovoga ljeta neću moći nastupati za Hrvatsku U-21 na Euru zbog odluke mog kluba. Pripreme za novu sezonu počinju već 1. srpnja, a novi trener želi da sam od početka prisutan i da prije toga imam kvalitetan odmor. Imao sam neopisivu čast lani biti dio 'srebrne generacije' i to će mi uvijek biti jedan od vrhunaca karijere. Međutim, činjenica je da zbog dugog boravka u Rusiji nisam imao pravi odmor, što se kasnije odrazilo na moje igre u klubu. Željan sam kontinuiteta u klubu jer znam da jedino tako mogu ostvariti svoj potencijal te dugoročno biti kandidat za hrvatsku A-reprezentaciju što mi je svakako jedna od ambicija u karijeri. Zbog toga poštujem i razumijem ovakvu odluku Marseillea, premda mi je žao što neću biti s ekipom s kojom sam izborio Euro. Za hrvatske mlade reprezentacije odigrao sam 43 utakmice te sam nastupao na Europskom i Svjetskom prvenstvu U-17 što dovoljno govori kolika mi je čast uvijek i svugdje braniti boje Hrvatske. Momcima želim puno sreće, bit ću im najveći navijač", poručio je Ćaleta-Car.

Soccer Football - Ligue 1 - Olympique de Marseille v Nantes - Orange Velodrome, Marseille, France - April 28, 2019   Marseille's Duje Caleta-Car looks dejected after the match   REUTERS/Jean-Paul Pelissier
REUTERS/Jean-Paul Pelissier

Linker
28. travanj 2024 08:46