Tom Dubravec / CROPIX / CROPIX
SAVRŠENA PROVJERA

NEYMAR I DRUŠTVO PROTIV HRVATSKE, PA MOŽE LI BOLJE Legenda Vatrenih otkrila zašto bi to bilo puno više od samo prijateljske utakmice

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 29. prosinac 2017. 16:30

Trojica igrača igrala su sve tri utakmice Hrvatske i Brazila, od 2005. na Poljudu do 2014. u Sao Paulu: Darijo Srna, Ivica Olić i Stipe Pletikosa.

- To su uvijek fenomenalni dvoboji - kaže Pletikosa, kojem je upravo Svjetsko prvenstvo u Brazilu bio oproštajni od nacionalne vrste.

Kako gleda na mogućnost da se Selecao i Vatreni susretnu u predigri svjetske smotre u Rusiji?

- Izbornik najbolje zna koliko će mu ova utakmica koristiti. Ako mu to odgovara, apsolutno moramo podržati. Svi mi volimo razglabati, ali jedino je on meritoran kazati što treba ekipi. Moja su iskustva glede jakih utakmica pred velika natjecanja bila dvojaka. Ovisilo je o tome u kakvoj smo se situaciji nalazili; nekad je bilo dobro, koji put možda i nije. S druge strane, prije Eura u Francuskoj svi su prozivali Čačića zbog generalke sa San Marinom, ali ni to se nije pokazalo kao loš izbor jer smo na Euru odradili dobar posao, došli smo raspucani - ističe bivši vratar hrvatske reprezentacije.

Ako do nje dođe, ova bi se utakmica igrala koja dan nakon finala Lige prvaka.

- Obje reprezentacije imaju igrače iz velikih klubova koji će imati dugu sezonu, ali što se tiče same utakmice, igrati prijateljski ogled protiv Brazila stvarno je fantastična stvar, nema dvojbe. A kakvi će točno biti sastavi, prerano je govoriti. No to je i za igrače i izbornika odlično; ako postignemo dobar rezultat, doći ćemo na SP s nevjerojatnim samopouzdanjem, što je najbitnije kad ulaziš u takvo natjecanje, no vrijedno je i u samom kontekstu pripreme za Argentinu - konstatirao je Pletikosa pa se prisjetio svojih dvoboja s Brazilom.

- Brazil je nogometna nacija, naravno da je svaki taj dvoboj bio upečatljiv. Napravili su jako dobru smjenu generacija, suvereno su prošli kvalifikacije, kadri su učiniti velike stvari ako im se poklope svi faktori. To će biti baš dobra provjera.

Linker
28. travanj 2024 13:13