Utučeni Harvey Elliott

 Action Plus Sports Images/Alamy/Profimedia
OŠTRE KRITIKE

Ni Courtois, ni Alisson, legenda Liverpoola pronašla je drugog tragičara: ‘Ja bih mogao igrati umjesto njega‘

Bivši nogometaš osvrnuo se na sve probleme koje momčad s Anfielda ima ove sezone
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 22. veljača 2023. 08:59

Bila je to luda noć na Anfieldu. Real Madrid je s 5:2 slavio protiv Liverpoola u prvom susretu osmine finala Lige prvaka, uz još jednu maestralnu izvedbu Luke Modrića. Svoju mini predstavu imali su i vratari obje momčadi koji su napravili pogreške o kojima će se još dugo pričati. Najprije je Thibaut Courtois u 15. minuti predao loptu Salahu za 2:0, a onda je vratar Liverpoola Alisson u 36. minuti u želji da ispuca loptu pogodio Viníciusa Juniora od kojega se lopta odbila u gol za 2:2.

- Imao sam loptu u nogama i vidio sam da je Salah koji mi se približavao stao, pa sam je pokušao prebaciti na desnu nogu, međutim, ona mi se odbila od koljena i tako je došla do njihovog napadača - osvrnuo se Courtois nakon utakmice na trenutak u kojemu nije baš zablistao.

Britanski Independent sjetio se na Lorisa Kariusa za kojega kažu da je dobio društvo. Podsjetimo, njemački je vratar bio glavni akter finala 2018. godine u Kijevu gdje su se sastali upravo Real Madrid i Liverpool, a Madriđani su s 3:1 osvojili tada treći trofej Lige prvaka u nizu. Karius je najprije kod prvog pogotka darovao loptu u noge Benzemi, da bi kod trećeg pogotka katastrofalno reagirao kod udarca Balea iz daljine. Ruku na srce, kod pogotka za 2:1 nije mogao ništa, Velšanin je tada škaricama matirao vratara Redsa. Iako je Alisson ovom partijom podsjetio na Kariusa, dio komentatora smatra da najveći problem u ovom susretu nije bio čuvar mreže.

- Stalno tražimo izlike, ali moramo priznati, Virgil Van Dijk trenutno nije dovoljno dobar. Ono što me još više nasmijava je njegova izjava prije otprilike dva mjeseca, kad je rekao da za mene nema mjesta u Liverpoolovoj posljednjoj liniji. Mislim da bih sada, u mirovini, mogao zauzeti njegovo mjesto na terenu - bio je pun kritika prema braniču komentator BT Sporta i legenda Liverpoola Jamie Carragher pa nastavio:

- Ništa bolji nije bio ni njegov kolega u obrani Joe Gomez. Razumijem, svi smo imali loše noći, stvarno loše noći kao igrači i možda ne bih trebao biti grub prema njima, ali samo želim naglasiti jedno. Svi pričaju kako Liverpool treba dovesti pojačanje u veznom redu, kako nemam vezne igrače, ali ono što nitko ne spominje jesu braniči.

Carragher je podvukao:

- Pokazalo se već nekoliko puta, postajemo lagan plijen čim krenemo u napad, a naši su braniči trenutno u užasnoj formi.

Linker
23. travanj 2024 08:08