REUTERS/Matthew Childs
PREBACIO PRITISAK NA HRVATSKU

NIGERIJSKI IZBORNIK VATRENIMA PREPUSTIO ULOGU FAVORITA I NAJAVIO BITKU ČETIRI RAZLIČITA STILA NOGOMETA 'Po rankingu bismo trebali završiti zadnji'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 15. lipanj 2018. 20:33

Nigerijci su jučer u Kalinjingradu ponovili presicu iz svog kampa u Jesentukiju. Opet su se pred novinarskim mikrofonima pojavili izbornik Gernot Rohr i kapetan John Obi Mikel. Vole Super Orlovi utvrditi gradivo.

- Izazov je proći grupu. Uvijek je izazov igrati protiv nekoga prvi put, a mi prvi put igramo protiv Hrvata. Mi nismo favoriti skupine, a trenutno je favorit Hrvatska. Mi smo 47. na FIFA ljestvici Hrvatska je mnogo bolja od nas - po tko zna koji puta je ponovio njemački izbornik Nigerije.

Onda je dodao...

- Po rankingu bismo trebali završiti zadnji. Mi smo skromni, ponizni. Međutim, mi smo i ambiciozni. Želimo u drugi krug.

Ipak, saznalo smo jučer i nešto novo, u posljednji trenutak, na posljednjem treningu se ozlijedio stoper Balogun, no Rohr nije kazao da neće biit u sastavu, veli da će još vidjeti.

- Hrvatska ima odlične igrače, ali mi imamo dobar kolektiv.

Pričao je Rohr da ćemo u ovoj skupini vidjeti četiri različita stila nogometa. - Skupina je zaista zanimljiva, gledati ćemo južnoamerički nogomet, briljantni tehnički nogomet Hrvatske, te čvrsti i agresivni islandski stil, te naš posebni nihgerijski. Zgodno će biti vidjeti tko će biti bolji.

Bit će zanimljivo vidjet što će se dogoditi - zaključio je Rohr.

Kapetan John Obi Mikel je kazivao da se Nigerija odlično pripremila za utakmicu s Hrvatskom.

- Dobru armosferu i mirnoću prenijeti ćemo na današnju utakmicu. Najmlađi smo na turniru, ali tko zna, možda nam to bude problem, a možda će nam donijeti novu energiju. Vjerujem da će sve ispasti dobro start protiv Hrvatske nam je vrlo bitan. Čini mi se da Rusiji svi navijaju za Nigeriju. Osjećamo se kao kod kuće, to opušta naše mlađe igrače

O Vatrenima nije želio govoriti...

- Ne želim pričati o Hrvatskoj, bolje za nas da se fokusiramo sami na sebe. sebe. Hrvatska je odlična, sve su to sjajni igrači, ali danas je 11 na 11, Hrvatska voli posjed lopte, ali volimo ga i mi. Tko zna što će i tko na kraju presuditi

Nigerija ima vrlo mladog vratara Uzohua koji još nema 20 godina, kako mu pomažete?

- Vrlo je mlad, ali bez obzira na pritisak, uvijek miran, zna se nostiti s pritiskom, nemamo problema s njim, nadamo se da će iza sebe ostaviti odličan turnir. Moramo se vratiti igrama koje smo pružali kroz kvalifikacije, moramo igrati agresivno i kontrolirati utakmicu.

Nigerijski ljubitelji nogometa imaju velika očekivanja od ovog SP-a, ali kako će se danas Obi Mikel i društvo nositi s Modrićem, Rakitićem u sredini terena?

- Znamo što očekuje 180 milijuna Nigerijaca, ali nogomet je nogomet. Volimo, želimo pobjeđivati kao što to žele i naši navijači. I mi bismo voljeli pobijediti u svakoj utakmici, ali to nije moguće. Vezna linija Hrvatske je svjetski vrijedna, ali možemo parirati Hrvatima u veznoj linji, možemo u svim linijama - zaključio je Obi Mikel

Linker
02. svibanj 2024 16:03