Zeljko Hajdinjak / CROPIX
E, DA JE UŠLA...

'NIJE BILO LAKO, MEDIJI SU NAS DOSTA KRITIZIRALI' Vatrenima teško pao poraz: 'Pokazali smo da u sportu treba biti jak u psihi, a ne toliko fizički'

Piše: Filip OžboltObjavljeno: 22. lipanj 2019. 11:27

Hrvatska je izgubila svaku šansu za plasman u polufinale Europskog U21 prvenstva i na Olimpijske igre dogodine. Da je ona stativa Sandra Kulenovića ušla u gol možda bismo danas pričali o velikom preokretu.

- Ponosan sam na ekipu i što sam dio ove ekipe kao jedan od najmlađih ovdje. Odigrali smo jednu mušku utakmicu, nismo im davali previše prostora da kreiraju neke prilike. Na kraju smo Marin Jakoliš i ja imali dvije prilike, njegova je otišla pored stative, a moja je pogodila stativu. Nedostajalo je malo sreće, ali uspjeli smo se izdignuti nakon prve utakmice, ali nije nam bilo lako. Mediji su nas dosta kritizirali, ali smo još jednom pokazali da u sportu treba biti jak u psihi, a ne toliko fizički - priznao je Kulenović.

Sandro Kulenović
Bruno Konjevic / Hanza Media / Hanza Media

Kad su ušli on i Brekalo Hrvatska je dobila novu energiju, ali više od jedne velike prilike nije mogla. Sada nas čeka Engleska koja je također na nuli, ali motiva najmlađem u reprezentaciji ne nedostaje.

- Svakom od nas je čast igrati za reprezentaciju i predstavljati reprezentaciju na velikom natjecanju. I oni imaju nula bodova i nitko neće htjeti kući otići s nula bodova. To nam je veliki motiv.

Budimpesta, 240319.
Grupama Arena.
Kvalifikacijska utakmica za Euro 2020 izmedju Madjarske i Hrvatske.
Na fotografiji: Josip Brekalo, Adam Nagy.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Ronald Gorsic / CROPIX

Luka Ivanušec posebno je aktivan po desnoj strani bio u drugom poluvremenu. Imao je nekoliko prodora koje je malo zakomplicirao predugim držanjem lopte, ali sve u svemu, iako u porazu, Hrvatska je odigrala bolje nego protiv Rumunjske prije četiri dana.

- Izgledalo je to puno bolje, imali smo puno bolji pristup i kao što smo najavili, pustili smo im loptu, čekali smo šanse iz kontre i polukontre i dočekali smo, ali ih nismo zabili. Imaju Dembelea koji je vrhunski igrač i odlično je skočio i to je na kraju odlučilo utakmicu.

Football Soccer - China v Croatia - 2017 Gree China Cup International Football Championship Third Place Match - Nanning, China - 14/01/17. Luka Ivanusec (C) of Croatia celebrates after he scores. REUTERS/Stringer ATTENTION EDITORS- THIS PICTURE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY. EDITORIAL USE ONLY. CHINA OUT. NO COMMERCIAL OR EDITORIAL SALES IN CHINA. - RC1F7AFB71E0
REUTERS/Stringer

Iako su u Italiji i San Marinu najavljivani veliki pohodi, ostali smo na tome da nakon druge utakmice idemo kući. Gorka je to pilula za popiti.

- Žao nam je jer smo dali sve od sebe, a nije nas nagradilo. Imali smo pravi pristup, ono što smo najavljivali nakon prve utakmice da nam se više ne smije dogoditi smo i napravili. Bili smo blizu da zabijemo, ali nije išlo - zaključio je igrač Lokomotive.

Linker
27. travanj 2024 19:22