SERGEI SUPINSKY AFP
U INTERVJUU ZA AS

'NIJE LOGIČNO DA VIŠE NISAM TRENER DINAMA, ALI VIDIO SAM I GORE STVARI U NOGOMETU' Nenad Bjelica Španjolcima otkrio razloge odlaska s Maksimira

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 24. travanj 2020. 13:39

Sada već bivši trener Dinama, Nenad Bjelica u velikom razgovoru za španjolski AS je otkrio kako je došlo do raskida suradnje s maksimirskim klubom, uspjesima u Europi, ali i Daniju Olmu za kojeg smatra da je najbolji igrač kojeg je trenirao.

Za početak je pojasnio kako je klub bez savjetovanja izdao ultimatum za spuštanje plaća igračima i stožeru. Španjolcima nije bilo jasno kako je tako uspješan trener završio tako kako je završio svoju epizodu u Dinamu nakon niza uspjeha.

- Nije logično da više nisam trener Dinama. Ostvarili smo nešto što klub nije uspio u posljednjih 50 godina, ali, vidio sam i gore stvari u nogometu. Vrijeme će pokazati tko je u pravu, dao sam sve od sebe - kazao je Bjelica u uvodu.

Zagreb, 160420.
Stadion u Maksimiru.
Sastanak trenere Nenada Bjelice i uprave GNK Dinamo.
Na fotografiji: nenad Bjelica.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Ronald Gorsic / CROPIX / Ronald Gorsic / CROPIX CROPIX
Nenad Bjelica

Kada je budućnost u pitanju i neki planovi, Bjelica kaže:

- Želim biti trener u nekima od najjačih liga svijeta. Mislim da je nakon 13 godina stiglo vrijeme za nešto takvo. Govorim nekoliko jezika i to mi možda otvori pokoja vrata. Ne zanima me novac, želim pokazati svoju vrijednost u vrhunskim ligama.

Španjolce je zanimao i odnos s Danijem Olmom koji je za 20 milijuna eura ove zime otišao prema RB Leipzigu.

- On je možda najbolji igrač kojeg sam imao priliku trenirati. Divan je dečko i dobra osoba, rođeni je pobjednik. Iznenadilo me što je izabrao odlazak u Njemačku, smatram kako bi u Španjolskoj ili Italiji njegov talent došao više do izražaja, ali dobit će priliku i u Bundesligi.

Luka Modrić i Ivan Rakitić također su u jednom trenutku postali tema razgovora.

- Luka je osjavač Zlatne lopte i ne bi trebao napustiti Real. Rakitić je mlađi, ali na istom nivou. Za Barcelonu je uvijek bio važan i zaslužio je bolji tretman.

Linker
20. svibanj 2024 06:31