Harry Trump/Getty Images
DOBRO UPUĆEN U SITUACIJU

'NIJE MI NIKAKVO IZNENAĐENJE AKO IH DALIĆ ILI MAMIĆ PREUZMU' Hrvatski insajder otvoreno o ponudama za izbornika Vatrenih i sportskog direktora Dinama

FERDO MILIN Bivši izbornik mlađih selekcija Ujedinjenih Arapskih Emirata trenutačno se u svome Zadru brine o obiteljskom masliniku
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 15. travanj 2020. 19:20

Nedavno smo pričali s Ferdom Milinom, o situaciji u nogometnom Zadru, o Hrvoju Ćustiću čija je godišnjica smrti također nedavno bila. Milin je odlično vodio taj Zadar u HNL-u, potom je bio i izbornik U-19 reprezentacije, da bi potom otišao u Ujedinjene Arapske Emirate.

Dvije i pol godine radio je tamo kao izbornik u mlađim selekcijama, bilo je nakon odlaska s te pozicije i razgovora da bi mogao preuzeti i neki klub, međutim, korona-kriza osjeća se i na Bliskom Istoku.

- U Zadru sam trenutno, brinem se o maslinama u obiteljskom masliniku - pričao nam je Milin u tom razgovoru.

Naravno, kao i svi drugi, čeka kraj ove katastrofe, ove prisilne nogometne stanke, čeka neku novu trenersku priliku.

- Razgovora i interesa uvijek ima, odnosno bilo ga je dok je trajala sezona, premda upita ima i sad. I iz Emirata, inozemstva općenito, pa i iz Hrvatske. Ne mogu u ovom trenutku reći u kojem ću smjeru ići, hoću li ostati u Hrvatskoj ili otići van, sve su opcije moguće, trenutno ionako nitko ne zna kakva je perspektiva. Ništa ne odbacujem, spreman sam raditi, nedostaje mi trenerski posao.

Vedaran Karuza / Novi List / CROPIX
CROPIX

Milin je i dalje u stalnom kontaktu s ljudima u Emiratima, ostavio je tamo trag, da nije bilo ove pošasti, možda bi se već i vratio u Zaljev. Jer, tamo su hrvatski treneri iznimno cijenjeni, a u zadnje vrijeme spominje se da je Zoran Mamić kandidat za izbornika Emirata.

- Znam iz iskustva koliko su naši treneri cijenjeni u tom dijelu svijetu, posebno u Emiratima. Došlo je tamo do određenih promjena u Savezu, traže nove ljude, Zoran Mamić je jedan od kandidata za izbornika. Uz još nekoliko stranaca te domaćeg čovjeka Abdulaziza Mohammeda, trenera kluba Sharjah. Ono što ljudi možda ne znaju jest da je kriza došla i do Emirata, mjere izolacije su produljene, rade samo trgovine, a koliko znam svi klubovi će smanjiti ugovore i rate za 30 posto. Sad slijedi vrijeme u kojima će i Savez i mnogi klubovi tražiti nove ljude, da bi nastavak sezone bio svojevrsni novi početak.

Pisali su tamošnji mediji da određeni klubovi, konkretno Al vodeći Al Ahli, žele i Zlatka Dalića, a čitali smo i komplimente na račun Krune Jurčića.

- Ne znam puno oko Dalića, osim da njega jako cijene tamo, nije nikakvo iznenađenje ako bi ga htjeli dovesti. Kao i Mamića. Po mojim informacijama, većina klubova s vrha ljestvice, uključujući i Sharjah ako mu trener ode za izbornika, tražit će nova rješenja za klupu u nastavku sezone ili u novoj sezoni. U ovom trenutku Kruno Jurčić na klupi Al Nasra, koji je šesti u poretku, jedini je siguran, vjeruju mu bezuvjetno i vrlo visoko kotira u Emiratima. Siguran sam da će i nakon ove krize biti tamo opet više naših trenera.

Možda opet i Milin?

- Vidjet ćemo. Kažem, vrte se neke opcije, nisam tip koji bi se zaletio, volio bih opet raditi kao klupski trener, pa i u Hrvatskoj, zašto ne? Kad sve ovo prođe, bit ćemo pametniji.

Linker
20. travanj 2024 11:52