Foto: Goran Mehkek / CROPIX
TRENER DINAMA SE ZABUNIO

NIJE SAMO OLMO IGRAČ ZA BARÇU! BJELICA ŠPANJOLCIMA OTKRIO IME NOVOG ČUDESNOG HRVATA 'Pitali su me tko bi iz Hrvatske mogao igrati za Barcelonu...'

DINAMO Trener Modrih Nenad Bjelica o Dinamovu vatrenom napadaču
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 18. studeni 2019. 16:27

Unajvažnijoj utakmici godine za Vatrene igrala su i četvorica nogometaša Dinama: Dominik Livaković, Dino Perić, Bruno Petković i Mislav Oršić. Prva trojica bila su među najboljima, a Oršić, najbolji strijelac Modrih, dobio je manju minutažu. Maksimirski klub, koji se bori za europsko proljeće u Ligi prvaka, daje najviše igrača za Vatrene, promovira i HNL, a sve to skupa pokazuje kako sjajno radi Nenad Bjelica u plavom domu. Zlatko Dalić može zaista poslati pismo zahvale u Maksimirsku 128.

Ogroman ulog

Jasno, svi su u Dinamu oduševljeni doprinosom svojih igrača u misiji Euro koja je Hrvatskoj donijela još jedno veliko natjecanje.

- Sjajno je to, a naši su dečki, dinamovci, stvarno bili odlični. Livaković je obranio sve što je trebalo obraniti. Sjećam se onog opasnog udarca u završnici prvog poluvremena kad smo gubili s 0:1, također je zaustavio i onaj udarac Pekarika kad je probio bok, pa i onaj udarac u drugom poluvremenu kad je bilo zaleđe, ali je Livi svejedno majstorski obranio. Kod pogotka Slovaka nije mogao ništa - kazao je u uvodu Bjelica.

I debiju Dine Perića trener Modrih veli:

- Za mene je Perić odigrao iznenađujuće dobro, uz izvrstan govor tijela. Bio je agresivan od prve minute, maksimalno koncentriran, stvarno je bio dobar. Kod tog pogotka Slovaka možda je mogao bolje reagirati, ali bio je na lopti, jako blizu slovačkog strijelca, koji je, nažalost, bio malo brži od njega. No kod našeg izjednačujućeg pogotka oduzeo je loptu i asistirao Vlašiću. Prezadovoljan sam kako je odigrao s obzirom na to da mu je to bila prva utakmica, a ulog je bio ogroman. Uopće se nije osjetilo da je bio debitant.

Split, 101019. 
Stadion Poljud.
Kvalifikacijska utakmica 7. kola za UEFA Euro 2020 izmedju Hrvatske i Madjarske.
Na fotografiji: slavlje, Bruno Petkovic.
Foto: Paun Paunovic / CROPIX
Foto: Paun Paunovic / CROPIX

Počevši priču o Bruni Petkoviću, Bjelica se samo nasmijao.

- Bruno k’o Bruno! Čudesan igrač. Kad je njegov dan, onda zabija, razigrava, dobiva duele, napada, brani... Stvarno se vrijedilo potruditi oko njega. Izrasta u vrhunskog svjetskog napadača.

Onda nam je ispričao jednu zgodu iz Barcelone, gdje je nekidan držao predavanje.

- Pitali su me na predavanju za kojeg hrvatskog igrača mislim da bi mogao igrati u Barceloni. Onda sam onako iz prve ispalio: Dani Olmo! Ali onda sam se sjetio da Dani nije hrvatski nogometaš. Brzo sam se ispravio i kazao - Bruno Petković. U prvom sam trenutku pomislio da ipak možda malo pretjerujem, ali gledajući ga svakodnevno, zaista mislim da će jednog dana biti razina za Barcelonu! Igra vrhunski. Zaista je čudesno kako razigrava suigrače i kompletnu momčad. A stalno je opasan. Mora tako nastaviti, rekao bih da je tek na početku puta.

Ponosni na četvorku

Rekao je Bjelica nešto i o Mislavu Oršiću.

- Nije imao puno minuta, ali je bio razigran. Lijepo da je reprezentacija ostvarila tako lijep uspjeh s četiri Dinamova nogometaša, svi smo mi u Dinamu jako ponosni na tu činjenicu - zaključio je modri trener.

Četiri dinamovca prvi put od 1999.

Na Rujevici su utakmicu sa Slovačkom završila četvorica Dinamovih nogometaša, Livaković, Perić, Petković i Oršić. Posljednja natjecateljska utakmica reprezentacije u kojoj je u prvoj postavi bilo više od dva aktualna Dinamova igrača bila je ona u Astani 14. listopada 2009., igrali smo protiv Kazahstana.

Tada su igrali Dejan Lovren, Robert Kovač i Mario Mandžukić. A zadnja natjecateljska utakmica u kojoj su nastupila barem četvorica Dinamovih igrača odigrana je prije više od 20 godina - 9. listopada 1999. u Maksimiru u sudaru Hrvatska - Jugoslavija (2:2) igralo je pet dinamovaca: Ladić, Rukavina, Goce Jurić, Bišćan i Josip Šimić. (do)

Linker
25. travanj 2024 12:27