Andreas Schaad Bongarts/Getty Images
PREKINUO JE ŠUTNJU

'NIKAD NISAM ČUO DA JE NEKI SPORTAŠ DOŽIVIO TAKO NEŠTO...' Igrač momčadi koja je oduševila Europu priznao: 'Zbog rupe u srcu imao sam moždani udar!'

Piše: Danijel GašpertObjavljeno: 23. prosinac 2019. 17:57

Obrambeni igrač Salzburga Patrick Farkas (27) priznao je nedavno da je pretrpio moždani udar, na treningu Salzburga 21. listopada. Klub se nije o tome oglašavao sve do prošlog vikenda, kada je sam Austrijanac odlučio progovoriti.

- Nemam što skrivati ​​i svi bi trebali znati o čemu se zapravo radilo. Da, imao sam moždani udar - izjavio je Farkas, objasnivši pritom da je rupa u srcu prouzročila moždani udar jer je ugrušak krvi kretao prema mozgu.

Od tada Farkas nije igrao, da bi se tek ovih dana vratio treninzima. Iako još troši lijekove za razrjeđivanje krvi, uvjeren je da se može vratiti u momčad Salzburga već početkom 2020. godine te da mu neće trebati operacija na srcu kako bi zatvorili tu rupu.

- Unatoč pomnom internetskom istraživanju, nisam pronašao nekog drugog profesionalnog sportaša sa sličnom sudbinom, pa želim ovime ojačati i druge ljude i pokazati im da se mogu izvući iz svega vlastitom snagom.

Linker
17. travanj 2024 04:53