REUTERS
HRVAT NA UDARU

NIKI KOVAČU PREKIPJELO! NJEGOV VELIKI ZAŠTITNIK SVE SE VIŠE POVLAČI U SJENU, LEGENDARNI VATRENI SAM USTAO PROTIV NEPRAVDE 'Nas više nitko ne poštuje!'

Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 27. listopad 2019. 09:10

Niko Kovač kupio je tjedan dana mira, Bayern je opet prvi, jučer su svladali Union iz Berlina, bio je to njihov prvi sraz u Bundesligi.

Čovjek dana, a može se reći i dosadašnjeg dijela prvenstva je Robert Lewandowski, Poljak je i u devetom kolu zabio pogodak postavši tako samostalni rekorder, do jučer su on i Aubameyang dijelili taj rekord s osam uzastopnih početnih bundesligaških utakmica u kojima su bili strijelci. Svoj posao odradio je i Andrej Kramarić, i drugu utakmicu nakon tromjesečne stanke bio je strijelac, a njegov Hoffenheim je nadigrao Herthu na gostovanju u Berlinu. Odigran je i velikih rurski derbi, koji nije donio pobjednika, nego samo novu dozu frustracija u redove Schalkea i Borussije D.

Niko Kovač bio je vrlo nezadovoljan kako se mediji, ali i klubovi odnose prema trenerima. Dio susreta s medijima uoči utakmice s Unionom baš je odvojio na tu temu.

- Trenere nitko ne respektira previše, neću sada o sebi, nego o kolegi Lucienu Favreu. Borussia je osvojila bodova isto kao mi, bore se s nama za naslov, a njemu se već nekoliko tjedana traži nasljednik - rekao je Kovač koji je u još težoj situaciji nego strateg Borussije.

Kako kopni utjecaj Ulija Hoenessa, tako Karl Heinz Rummenigge sve češće javno kritizira Niku Kovača. Nakon pobjede u Pireju izvršni predjsednik Bayerna prigovorio je na igri, pogotovo u obrani. A defenziva je veliki problem, u samo četiri dana Kovač je ostao bez dva glavna stopera.

Niklas Süle ozlijedio je ligamente koljena, operacija je pokazala da je ozljeda još teža nego što se mislilo i za njega je Euro prekrižen. Na spomenutoj utakmici u Pireju ozlijedio se i Lucas Hernandez, njemu je otišao gležanj i bez najskupljeg pojačanja u povijesti Kovač je ostao na barem deset tjedana.

Takvi ranjeni Bavarci su dočekali Union, bivši hrvatski izbornik nije imao previše izbora, na mjestu stopeta igrali su Pavard i Boateng, dok je lijevi branič bio Davies.

Kanađanin je inače krilo, ali zbog toga što ni Alaba nije spreman za cijelu utakmicu, svoj debi u početnoj postavi upisao je 18-godišnjak iz Vancouvera. Zaigrao je i Ivan Perišić na mjestu lijevog krila. Bayern je počeo dobro, poveli su pogotkom Pavarda, potom je Neuer morao spašavati, a početkom nastavka Lewandowski je zabio 13. pogodak ove sezone. Gosti u ubrzo imali veliku prigodu za smanjiti vodstvo, Perišić je igrao rukom i dosuđen je jedanaesterac kojeg je Neuer obranio Andersson. Hrvatski reprezentativac igrao je do 76. minute, a deset minuta kasnije gosti su ipak stigli do pogotka, zabio je Polter iz drugog penala. Međutim, do kraja nisu uspjeli ugroziti pobjedu domaćina.

- Gosti su se stvarno dobro branili, otežali su nam maksimalno. Zadovoljan sam kako je moja momčad odigrala, nismo im dozvolili u igri nikakve prigode, a opet smo promašili dosta toga. Jednom će se i nama otvoriti, a sada smo tamo gdje smo i željeli biti, prvi smo na tablici - rekao je Kovač nakon utakmice.

Hoffenheim je slavio i treću utakmicu u nizu, a Andrej Kramarić bio je strijelac drugu utakmicu nakon povratka na travnjak. Jučer je zabio glavom, a njegova momčad prekinula je niz Herthe koja je prije toga ostvarila četiri utakmice bez poraza.

- Naravno da sam vrlo sretan i osjećam se odlično. Prije nekoliko tjedana nisam ni pomišljao da bih mogao igrati cijelu utakmicu, iznenadilo me to. Ovo je bila preslika utakmice koju smo odigrali prošle sezone. Sretni smo s pobjedom u vrlo napetoj utakmici - rekao je hrvatski napadač.

- Spektakularna utakmica s padovima i usponima. Uzet ćemo iz ovog poraza ono pozitivno što smo napravili - kratak je bio Ante Čović, trener Herthe.

Linker
17. svibanj 2024 13:47