Alexander Hassenstein/Bongarts/Getty Images
RAZLOG ZA ZABRINUTOST

NIKO KOVAČ EKSPRESNO POTROŠIO STEČENI KREDIT Bayern ovako nešto ne pamti zadnjih devet sezona, šefovi posjetili svlačionicu Bavaraca

Kredit koji je Kovač dobio zbog Spursa brzo je potrošen
Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 21. listopad 2019. 17:04

Prvi put od studenoga prošle godine Bayern je povezao dvije utakmice bez pobjede. Nakon što ih je uoči reprezentativne stanke šokirao Hoffenheim uzevši im cijeli plijen s Allianz Arene, dva tjedna kasnije momčad Nike Kovača doživjela je novi posrtaj, ovog puta ostali su bez dva boda u Ausgburgu. Obje te utakmice odigrane su po istom obrascu, suparnik je iskoristio svoje dvije prigode, dok su se Bavarci propisno ispromašivali.

Samo 15 bodova nakon osam kola osvojila je momčad s Isara, najgori je to učinak posljednjih devet sezona u tom razdoblju, no srećom po njih ni ostali konkurenti ne briljiraju, pa je trenutačno tablica Bundeslige vrlo zgusnuta na vrhu. Unutar dva boda nalazi se čak devet ekipa. Kovač je bio vrlo ljut nakon remija u Augsburgu, no više od rezultata zabrinula ga je ozljeda Niklasa Sülea, koji je morao izaći već nakon 12 minuta. Jučer su potvrđene crne slutnje, Süleu je otišao ligament lijevog koljena i za njega je ova sezona praktički gotova.

Veliki je to udarac za Bayern, ali i Njemačku, jer se 24-godišnjak isprofilirao u prvog stopera kluba i reprezentacije. A upravo je defenziva jedan od ključnih problema s kojima se Kovač mora suočiti.

- Ono što me je više naljutilo od brojnih promašaja, jesu situacije u kojima moramo biti puno odlučniji u obrani, tu stvarno nije onako kako sam si to zamislio - rekao je nakon utakmice u Augsburgu.

Uprava u svlačionici

Bayern je primio već 10 pogodaka, to se posljednji puta dogodilo u ovoj fazi prvenstva 2008. kada je trener Bavaraca bio Klinsmann, koji je morao otići pet kola prije kraja sezone. Nitko za sada ne spominje Kovača, ali činjenica da je kredit dobiven nakon veličanstvene pobjede kod Tottenhama (7:2) vrlo brzo potrošen. Nakon utakmice u Augsburgu Rummenigge i Hoeness spustili su se do svlačionice, nisu se dugo zadržali, a na pitanja okupljenih novinara nisu htjeli ništa govoriti.

- Samo četiri pobjede u osam kola, to nije ono na što smo naviknuti. Ako primite gol samo nekoliko sekundi nakon što počne utakmica, a potom jedan i na kraju, onda je to pokazatelj nečega. Ne želim reći da smo bili previše ležerni, možda nastupamo presamouvjereno, to je problem u našim glavama, nimalo nalik na ono što predstavlja Bayern - vrlo kritičan je kapetan Manuel Neuer.

Sada slijedi utakmica u Pireju Olympiacosom u LP, pobjeda bi bila dvostruko važna, praktički bi osigurali osminu finala, a i vratili bi se u pobjednički ritam.

Linker
03. svibanj 2024 15:43