Blackburn's Nikola Kalinic, center, is congratulated by team mates Morten Gamst Pedersen, left, and Chris Samba after scoring a goal against Everton during their English Premier League soccer match at Ewood Park, Blackburn, England, Saturday, Aug. 14, 2010. (AP Photo/Tim Hales) ** NO INTERNET/MOBILE USAGE WITHOUT FOOTBALL ASSOCIATION PREMIER LEAGUE (FAPL) LICENCE. CALL +44 (0) 20 7864 9121 or EMAIL [email protected] FOR DETAILS **
 AP
CHELSEA DEKLASIRAO WBA

Nikola Kalinić donio pobjedu Blackburnu, Modrić i Ćorluka remijem otvorili sezonu

Nikola Kalinić sjajno je krenuo u novu sezonu Premiershipa. Već u 14. minuti utakmice hrvatski napadač zabio je pogodak za 1-0
Piše: Agencija TotalsportObjavljeno: 14. kolovoz 2010. 19:23

Mladi hrvatski nogometaš Nikola Kalinić na sjajan je način otvorio novu sezonu Premiershipa. Svome je Blackburnu donio pobjedu u 1. kolu...

Roversi su na svome Ewood Parku svladali Everton s 1-0, a jedini je pogodak u 14. minuti postigao bivši napadač Hajduka.

Lopta koju je uputio El-Hadji Diouf neobjašnjivo je ispala iz ruku američkom vrataru Evertona Timu Howardu. Pala je točno pred noge Kaliniću (22) koji je spretno reagirao i ugurao je u mrežu.

Prošle je sezone povremeni hrvatski reprezentativac samo dvaput bio strijelac u 26 premierligaških nastupa, no novo je izdanje engleskog prvenstva otvorio na najbolji mogući način. U igri je ostao do 60. minute kada ga je zamijenio Mame Biram Diouf.

Ivan Klasnić je ušao u igru u 90. minuti umjesto Johana Elmandera u utakmici u kojoj je njegov Bolton odigrao neodlučeno 0-0 protiv Fulhama. Nogometaši Blackpoola odlično su debitirali u Premiershipu, kao gosti su deklasirali Wigan s 4-0 uz dva pogotka Marlona Harewooda.

Novu je sezonu na impresivan način otvorila i Aston Villa koju je, nakon iznenadne ostavke Martina O'Neilla, vodio njegov pomoćnik Kevin MacDonald. Villa je s 3-0 pobijedila West Ham u utakmici u kojoj je uputila čak 28 udaraca prema suparničkim vratima.

Tottenham i Manchester City remijem su otvorili novu sezonu Premiershipa. Bila je to utakmica u kojoj su priliku dobila dvojica od trojice hrvatskih reprezentativaca u redovima Spursa. Luka Modrić i Vedran Ćorluka su odigrali svih 90 minuta, dok Niko Kranjčar nije bio niti na klupi.

Tottenham je ukupno gledano bio bolja momčad na travnjaku, posebice u prvom poluvremenu, dok je najbolji igrač gostujućeg sastava bio vratar Joe Hart.

Modrić je kvalitetno dirigirao igrom Spursa i osim asistencije za Baleovu stativu iz 17. minute, kvalitetno je namjestio priliku i Romanu Pavljučenku u 72. minuti, no Rus nije uspio poslati loptu u mrežu. Ćorluka je, pak, bio siguran na desnoj strani obrane.

Na kraju je dvoboj četvrtoplasirane i petoplasirane momčadi iz prošle sezone završio podjelom bodova čime zasigurno neće biti posebno razočarani niti jedan niti drugi menadžer.

Nogometaši Chelseaja impresivno su krenuli u obranu naslova engleskog prvaka. Didier Drogba ih je u 1. kolu Premiershipa predvodio do pobjede 6-0 protiv West Bromwich Albiona.

Reprezentativac Obale Bjelokosti postao je sedmi igrač u povijesti Premierlige koji je u uvodnom kolu ubilježio hat-trick.

Prvi strijelac lige u prošloj sezoni kandidaturu za obranu toga naslova najavio je pogocima u 45. minuti (iz slobodnog udarca), te u 55. i 68. minuti. Prije toga je Chelsea na Stamford Bridgeu u vodstvo doveo Florent Malouda zgoditkom već u šestoj minuti, a isti je igrač i zaključio seriju u posljednjoj minuti utakmice.

Mrežu je u 63. minuti zatresao i Frank Lampard kojem je to već šesti gol u karijeri u prvom kolu Premiershipa. Bolji od njega u toj su statističkoj rubrici sada samo Alan Shearer s osam i Teddy Sheringham sa sedam pogodaka.

Premiership, 1. kolo:

Tottenham - Manchester City 0-0

Aston Villa - West Ham 3-0 (Downing 15, Petrov 40, Milner 66)

Blackburn - Everton 1-0 (Kalinić 14)

Wigan - Blackpool 0-4 (Taylor-Fletcher 16, Harewood 38, 43, Baptiste 75)

Bolton - Fulham 0-0

Sunderland - Birmingham 2-2 (Bent 24 - 11m, Carr 56 - ag / Dann 78, Ridgewell 88)

Wolverhampton - Stoke City 2-1 (Jones 37, Fletcher 39 / Faye 55)

Chelsea - West Bromwich Albion 6-0 (Malouda 6, 90, Drogba 45, 55, 68, Lampard 63)

Linker
26. lipanj 2024 12:48