Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
HRVATSKI NAPADAČ O VRUĆOJ TEMI

NIKOLA KALINIĆ OTVOREN ZA POVRATAK U REPREZENTACIJU! 'Teško je objasniti, jasno je da bih se volio vratiti, ali neke stvari se moraju promijeniti'

Piše: Miho DobrašinObjavljeno: 12. listopad 2018. 22:55

Hrvatski napadač Nikola Kalinić, kojeg je izbornik Zlatko Dalić bio poslao doma nakon prve utakmice svjetskog prvenstva, rekao je kako bi se htio vratiti u reprezentaciju.

- Naravno. Otvoren sam za povratak. Teško je za objasniti, no jasno je da bih se volio vratiti, no neke stvari se moraju promijeniti - rekao je 30-godišnji Kalinić u razgovoru za novine AS ne navodeći koje bi se ‘stvari’ morale promijeniti da opet zaigra za Hrvatsku.

Upitan što se dogodilo u Rusiji odakle se vratio poslije utakmice s Nigerijom, odgovorio je:

- Već se puno govorilo o tome. To je prošlost. To što se dogodilo duga je priča i o njoj se već puno govorilo.

Gattuso je sjajan

Upitan o natjecanju s Mariom Mandžukićem dok je ovaj igrao za Dinamo, a Kalinić za Hajduk, napadač je rekao:

- Jedne godine smo se borili za naslov najboljeg strijelca. Bilo je lijepo, pobijedio me za jedan gol... Izvanredan je igrač i veliki prijatelj.

Kalinić je dosad sudjelovao u četiri utakmice Atletica čekajući priliku s klupe. Prije šest dana je protiv Betisa prvi put zaigrao u udarnoj postavi.

- Simeone traži od mene isto što i od drugih napadača. Prvo da pomažem ekipi. Nakon toga da stvorim prostor za suigrače. Ovdje te ne traže da misliš na gol. Sve je podređeno kolektivu, puno više nego u drugim klubovima. Na prvom mjestu je momčad, a ako je ona dobro, onda je i tebi dobro. Ovdje nije presudan broj golova. Tako da se nastojim ubaciti, dodati loptu, sviđa mi se sudjelovati u igri - izjavio je Kalinić koji još uvijek čeka na prvi gol.

- Utakmica protiv Betisa bila mi je važna za samopouzdanje. Drugi put će doći pogodak. Bilo je najvažnije pobijediti jer je Betis stigao kao jaka momčad. U Španjolskoj se svi žele nadigravati, svi znaju igrati. Utakmicu sam završio zadovoljan, a osjetio sam i podršku publike.

U Madrid je došao iz Milana gdje mu nije išlo dobro.

- Bilo mi je teško. S Milanom nisam odradio pripreme nego se sam pripremao u Splitu čekajući transfer. Došao sam kada je sezona već počela. Milan je veliki klub navikao pobjeđivati i osvajati titule te brzo žele rezultate. Bilo nas je jedanaest novih, a za izgraditi nešto potrebno je vrijeme - rekao je Kalinić. - Osim toga bio sam često ozlijeđen, no sve je to sada iza mene. Milanu želim sve najbolje.

Ondje je u 41 utakmici zabio 6 golova te imao 6 asistencija.

- Gattuso je nevjerojatan trener. Izvan terena se šali, stvara dobro ozračje, smije se... no kada se trenira ili igra daje sve od sebe i to traži od svakoga. Stvara ti pritisak. Lud je, no u pozitivnom smislu. Dobra je osoba, a Milan će s njim doći daleko - napomenuo je Kalinić.

Linker
28. travanj 2024 15:11