Ant Rebić i Hakan Calhanoglu
 MARCO BERTORELLO AFP
VRLO VAŽAN IGRAČ

NIŠTA NE MOŽE POREMETITI ANTU REBIĆA, PA NI SVJETSKA KRIZA Ugledni sportski dnevnik sve detaljno objasnio: Hrvata nakon ovoga više ne mogu ignorirati

Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 28. travanj 2020. 00:44

Ante Rebić bit će vrlo važan igrač za Milan kad se nogomet vrati u normalu, tvrdi ugledni talijanski sportski dnevnik La Gazzetta dello Sport. Ovaj list piše kako je hrvatski ofenzivac naviknut na stanke u svojoj karijeri, pa ga ni ova zbog koronavirusa ne bi trebala previše poremetiti, iako je na početku drugog dijela sezone bio u odličnoj formi.

Dolazak Zlatana Ibrahimovića (čiji je ostanak u redovima Rossonerima pod velikim znakom pitanja) otvorio je Rebiću više prostora, što je on odlično koristio, te je bio koristan i u izgradnji akcija, kao i u njihovim završnicama. S obzirom na to da s Milanom ima ugovor i u sljedećoj sezoni (posudba iz Eintrachta), od Rebića se očekuje da i u nastavku aktualne pruži svoj maksimum kako bi uvjerio klupske čelnike da je neophodan za budućnost, tvrdi Gazzetta.

Ante Rebić u proteklom je razdoblju trenirao u Hrvatskoj u iščekivanju povratka klupskim treninzima Milana. U 2020. godini bio je četvrti najbolji strijelac u Serie A, čime je zadržao običaj iz Eintrachta, gdje se često ‘budio’ i ostvarivao zapažen učinak nakon zimske stanke. U 15 ovosezonskih prvenstvenih nastupa za Rossonere Rebić je postigao šest pogodaka, a svih šest stiglo je nakon zimske stanke. Bio je jedini strijelac protiv Torina i Brescie u pobjedama od 1:0, zabio je za remi s Fiorentinom (1:1), postigao je i dva pogotka u slavlju protiv Udinesea (3:2), kada je ušao u igru u drugom poluvremenu.

‘Milan koji lovi Europu ne može ignorirati Rebića’, zaključak je La Gazzette dello Sport.

Inače, još uvijek nije poznato kada će talijanski nogomet ponovno krenuti, spominje se kraj svibnja ili početak lipnja.

Linker
26. travanj 2024 12:48