FOTO Ivan Cilic
TEŽAK ŽIVOT U IZOLACIJI

'NITKO NE ZNA KOLIKO ĆE OVO TRAJATI'! SPLIĆANIN 'ZAGLAVIO' U HLADNOM I PUSTOM SARAJEVU 'Dok nisu uveli policijski sat bilo je 'milijun' auta na ulici'

Piše: Igor MarinovićObjavljeno: 01. travanj 2020. 18:04

Ovakva karantena, izolacija, kako god je zvali, u koju smo svi zapali, nogometašima nije strana, ali i njima teško pada. Splićanin Ivan Lendrić bio je u karantenama nebrojeno puta, ali ovakva u kakvoj je i on sam i ovom 28-godišnjem nogometašu teško pada.

- Slično je karanteni uoči važnih utakmica, ali ipak imaju dvije najvažnije razlike - prvo, kada si u karanteni s ekipom možeš se družiti s ekipom, a sada si sam; a drugo, ona traje dan ili dva, a koliko će ova trajati to nitko ne zna - kaže Lendrić.

Bivši Hajdukov centarfor ‘zaglavio’ je u Sarajevu. Napadač Željezničara sada je u situaciji kao i svi strani nogometaši koji su prisiljeni ostati u gradovima odakle su im klubovi dok se stanje ne primiri.

- Kontaktiraju iz kluba svaki dan, zovu i to, ali nitko ništa ne zna. Dosad nikakvu konkretniju informaciju nisam dobio. Vjerujem da će se polovicom travnja znati više, barem to koliko će se mjere produžiti i hoće li se uopće igrati.

Za tjedan dana će točno mjesec dana otkako se zadnji put zakotrljala lopta na BiH travnjacima. Lendrić je u tom zadnjem kolu igrao svih 90 minuta u pobjedi 1:0 protiv Tuzla Cityja, a onda je dva dana kasnije došla odluka da se sljedeće kolo igra bez gledatelja, a onda još dva kasnije da se neće uopće igrati.

Čudna situacija

- Možda će se nastaviti liga, možda ne, nije moje da prognoziram. Ono u što sam prilično siguran, ne vjerujem da će se ove sezone više igrati pred publikom - smatra.

Lendrićevi roditelji te zaručnica su u Splitu, a on ne može iz Sarajeva gdje je, uzgred rečeno, jučer bilo oko nule.

- Ja sam htio ići u Split, ali rekli su nam da ne možemo nigdje jer ako odem u Hrvatsku morat ću u karantenu, pa bih onda i u povratku morao u karantenu. Tako će biti barem još neko vrijeme, ali nadam se da će se sredinom travnja više znati.

Tako je Lendrić ostao sam u Sarajevu.

- Dok nisu uveli policijski sat bilo je ‘milijun’ auta na ulici, a sada, navečer, nekad nema psa na ulici. Stvarno je čudno...

Linker
19. travanj 2024 11:58