Nikola Vilić / Cropix
STIŽE RUBEN LIMA

NO odobrio dolazak mladog reprezentativca Portugala, Hajduk želi i Jefthona!

Dobili smo podršku Nadzornog odbora, čak su nam rekli da smo preblagi po pitanju smanjenja ugovora. Prijelazni rok? Više vijesti bit će za koji dan - dodao je Maleš
Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 17. lipanj 2011. 22:12

Čelnici Hajduka, Nadzorni odbor u svom 'proširenom sastavu' danas je imao sastanak u Bolu na otoku Braču. Kada smo NO od ponedjeljka iz dana u dan očekivali u gradu pod Marjanom, 'gatali' sjednicu Hajduk ju je na koncu održao, ali u petak i to na Braču, piše Slobodna Dalmacija .

Na poziv člana NO-a Jake Andabaka, a predvođeno predsjednikom uprave Hajduka Hrvojem Malešom vodstvo kluba odlučilo je rutinu i krutost Poljuda na radnom sastanku zamijeniti ljetnom vizurom Brača. Kada se već žestoko radi na više 'frontova' da je barem okruženje ljepše pa i onda nadali su se valjda odluke lakše padaju.

Tada je i Nadzorni odbor međutim bio u širem, punom sastavu, s devet članova (nisu svi došli tada) za razliku od sadašnjih tek pet. Sada su naravno i teme bile drukčije, raspravljalo se što će biti sa smanjivanjem ugovora igrača čije gaže prebacuju zacrtanih maksimalnih fiksnih 100 tisuća eura i onima koji to ne prihvate, dolaze li Foxy Ketheovama iz Centralnoafričke republike i Brazilac James, hoće li klub prodati Juricu Buljata, Danijela Subašića, Anasa Sharbinija... Mnogo je bilo pitanja, a na koncu je stiglo vrlo malo konkretnih odgovora.

Zanimljivo čelnici kluba nisu u Bol otputovali nekakvim luksuznim privatnim plovilom, jahtom gradonačelnika Splita Željka Keruma ili katamaranom, već redovnom trajektom linijom za Supetar. Zauzeli su svoje mjesto na trajektu 'Hrvat' koji je splitsku luku napustio u 12.45 sati, a 'poluvrijeme' kasnije našao se na supetarskoj Rivi. Nema razbacivanja u vrijeme recesije.

Pokušali su na Poljudu odlazak na Brač zadržati u što je moguće većoj tajnosti, iščekivanje NO-a je potrajalo, pa je i interes malo splasnuo. Informacije su stizale na kapaljku, ali je na koncu mjesto sastanka ipak probijeno. Na vrijeme da bi se stiglo na Brač, pa čak i prije nekih koji su u glavnim ulogama. Iznenadio se Maleš kada je na trajektu ugledao sedmu silu.

- Nije ovo formalni sastanak uprave ili Nadzornog odbora, pa vidite da nema Pavla Cicarellija. Ovo je samo jedno naše neformalno druženje. Dajte nam dva dana da posao koji nam je sljedeći na redu, koji idući imamo u planu odradimo do kraja - poželio je Maleš.

S prvim čovjekom kluba su na Brač stigli i predsjednik Nadzornog odbora Petroslav Sapunar, predsjednik skupštine Vinko Radovani, direktor kluba Josip Grbić, član uprave zadužen za struku Milo Nižetić, članovi NO-a Rade Lasić i Petar Bašić, klupski odvjetnik Miroslav Šarić... Svi u ponešto opušenijem, ljetnom izdanju.

U kongresnoj dvorani Elaphuse sastančili su počevši nešto prije 15 sati, no željeni plan da će već oko 16 sati krenuti prema Andabakov ranču na lokalitetu 'Sveti duh' gdje ih je pola sata kasnije trebao čekati ručak malo se ipak izjalovio kako su se razgovori oko gorućih tema protegli, a odgorovi se nisu uspjevali naći. Odužio se sastanak, a ručak se hladio. Na Andabakovom ranču bili su čelnici kluba i prije dvije godine gdje ih je Jako tada ugostio i obećao kako će opet.

Tek iza 17.15 sati izašli su konačno iz dvorane i zaputili se prema ranču na objed, a na prve upite što je dogovoreno odgovor je bio - balote.

- Sada ide ono pravo - našalio se dobro raspoloženi Lasić, no to nije moglo skriti kako je iza vodstva kluba bilo mnogo teških tema na koje odgovori ne mogu mnogo čekati.

Nakon radnog 'team-buildinga' klupskog vodstva zadatak da izađe pred sedmu silu imao je predsjednik NO-a Sapunar, no unatoč ležernijoj atmosferi ostao je očekivano zakopčan do grla.

- Imali smo sastanak u opuštenoj atmosferi, nešto na čemu je gospodin Andabak već odavno inzistirao i tražio od nas da ga posjetimo i da se ovdje družimo pa smo iskoristili priliku. Dali smo maksimalnu podršku upravi u svim segmentima, što se tiče korekcije ugovora igrača. Razgovori što se tiče korekcije ugovora se i dalje nastavljaju, neke je već korake poduzela uprava, neki će ugovori još biti na tapetu. Pojedinačno ne mogu ništa govoriti. Vidjet ćete vrlo brzo rezultate - istaknuo je Sapunar.

- Dobili smo podršku Nadzornog odbora, čak su nam rekli da smo preblagi po pitanju smanjenja ugovora. Prijelazni rok? Više vijesti bit će za koji dan - dodao je Maleš.

O imenima Sapunar nije htio ni po pitanju igračkog kadra, pojačanja i odlazaka. Foxy, Jurica Buljat?

- Nema govora o imenima. Međutim neki su poslovi pred finalizacijom - rekao je Sapunar i ostavio mnogo upitnika.

Kada neće službenim kanalima... Jedan upitnik manje mogao bi biti nad Poljudom ako se realizira očekivani angažman 21-ogodišnjeg Rubena Lime. U-21 reprezentativac Portugala (14 nastupa) i bivši član Benfice, prošle sezone igrač novog prvoligaša Beira Mara mogao bi po informacijama iz neslužbenih kanala naći svoj put do Poljuda i biti iduće pojačanje 'bijelih'.

O mladom portugalskom lijevom beku bilo je razgovora na NO-u koji je dao zeleno svjetlo, pa se čini kako je vrlo blizu Hajduku, na pragu dolaska. Lima se uklapa i u nove Hajdukove platne gabarite. Iz Benfice čiju je školu prošao je svojevremeno bio poslan na kaljenje u Aves i Vitoriju Setubal, a nova igračka postaja trebao bi mu biti Split.

Nadzorni odbor također je dao svoj glas i za prodaju Jurice Buljata u Maccabi iz Haife u transferu ukupno vrijednom milijun eura (Hajduku 600.000, Buljatu 400.000), tako da bi stoper uskoro trebao otići na liječnički pregled u Izrael i ukoliko sve bude u redu karijeru nastaviti u inozemstvu.

Iako je bio blizu Poljudu napadač iz Centraloafričkerepublike Foxy Kethevoama je još na čekanju, nije bio glavna tema. Čini se kako Foxy zasad čeka da mu se otvori mjesto u momčadi prodajom nekog od prvotimaca 'bijelih', no ima interesa i drugih klubova za njegove usluge i ne može vječno čekati.

Ima li nekakve poveznice s navodnim interesom grčkog Olympiacosa za Anasa Sharbinija? Nakon plodnog sastanka Anasovog oca Jamala Sharbinija i Maleša u pomirljivim tonovima s riječke strane oko smanjenja ugovora ostaje li uopće veznjak 'bijelih' na Poljudu'.

Kuloari šapuću o navodnom novom koketiranju sa Splitom Srđana Andrića koji još nije postigao ugovor s Hajdukom. Nije pak na NO-u preskočen James. Prošlosezonski desni bek Zagreba još je u igri za dres Hajduka. Balakov je zadovoljan viđenim, ali konačna odluka nije donesena.

No nije jedini 'pjesnik' koji zanima 'bijele', Hajduk je čini se oko bacio i na još jednog Brazilca iz metropole stopera Jefthona.

Linker
18. svibanj 2024 16:12