PRO SHOTS PHOTO AGENCY/DDP USA/PROFIMEDIA Pro Shots Photo Agency/ddp Usa/profimedia
GORKA PILULA

Ajax senzacionalno izgubio od amatera i pretrpio jedan od najgorih poraza u povijesti, pogledajte kiks Vatrenog

Hercules je na domaćem terenu slavio rezultatom 3:2
Piše: Tomislav DragobratovićObjavljeno: 21. prosinac 2023. 20:52

Momčad nizozemskog Ajaxa započela je ovu sezonu velikim uzastopnim nizom loših rezultata zbog kojih su se u jednom trenutku našli i u relegacijskoj zoni u prvenstvu. U međuvremenu, momčad se malo oporavila od početnog šoka i postepeno popela po prvenstvenoj tablici, te se sada nalaze na petom mjestu.

Dobra forma u nedavnim utakmicama sugerirala je kako Ajax ne bi trebao imati problema u današnjem okršaju nizozemskog Kupa s momčadi USV Herculesa, koja igra četvrti rang nizozemskog nogometa, te se ujedno može klasificirati i kao amaterski nogomet.

Međutim, dogodilo se upravo suprotno. Ajax je upisao jedan od najgorih poraza u svojoj povijesti, Hercules je na domaćem terenu slavio rezultatom 3:2 i tako na jedan način vratio u fokus sve probleme s kojima se najveći nizozemski klub suočio u ovoj sezoni.

Trećeligaš je poveo u 16. minuti preko Tima Pietersa. Prvo je Ajaxov lijevi bek Jorrel Hato u blizini svoga gola izgubio duel, nakon čega se Jordi Paulina sjurio po desnoj strani i poslao prizemnu loptu koju je Pieters lako zabio. U toj situaciji loše je reagirao i hrvatski reprezentativac Josip Šutalo, tako što je propustio spriječiti da povratna lopta stigne do Pietersa prije udarca za pogodak.

image

Tim Pieters

ANP/DDP USA/PROFIMEDIA Anp/ddp Usa/profimedia

Isti igrač udvostručio je vodstvo u 67. minuti. Nakon lijepe sekvence dodavanja Pieters je primio loptu na lijevoj strani i fantastično poentirao u suprotne rašlje za udvostručenje vodstva. Ajax se nije predao, u samo šest minuta vratili su rezultat u egal pogotcima Brobbeyja i Akpoma. Brobbey je dočekao odličnu loptu u prostor kroz cijelu obranu i poentirao iza domaćeg vratara, da bi Akpom nakon još jedne odlične akcije neometano zabio s peterca za poravnanje rezultata.

Pogodak vrijedan pobjede stigao je u sudačkoj nadoknadi preko Matsa Grotenbrega nakon izvedenog slobodnog udarca za slavlje domaće momčadi.

image

Slavlje igrača USV Herculesa

HOLLANDSE HOOGTE/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Hollandse Hoogte/shutterstock Editorial/profimedia

Pogotke s utakmice možete pogledati OVDJE.

Linker
18. svibanj 2024 08:45