GLYN KIRK Afp
ZANIMLJIVA IZJAVA GUARDIOLE

‘Ako bude ovako, igrat će se do 9 ujutro sljedećeg dana. A Arteta je doveo Arsenal u ovu poziciju‘

‘O ovome bi se trebalo polemizirati na internacionalnoj razini, ali trenere i igrače nisu pitali‘
Piše: SNObjavljeno: 06. kolovoz 2023. 21:25

Iza Pepa Guardiole je treći uzastopni poraz s Manchester Cityjem u Community Shieldu. U prethodne dvije godine ‘Građani‘ su gubili od Leicestera i Liverpoola, a sada su ostali bez trofeja protiv Arsenala. Vodio je engleski prvak duboko u sudačkoj nadoknadi, ali je potom Arsenal u 11. minuti sudačke nadoknade izjednačio, pa pobijedio boljim izvođenjem jedanaesteraca.

- Izgubili smo tri finala Community Shielda zaredom, ali smo uzeli tri titule prvaka. Čestitam Arsenalu, Mikel Arteta ih je doveo u ovu poziciju, a novi igrači poput Declana Ricea su ih podigli na višu razinu. Puno će se klubova ove sezone boriti za naslove i izazov je ogroman, rekao je Guardiola, pohvalivši tako bivšeg pomoćnika u redovima ‘Građana‘.

Požalio se Guardiola i na veliku sudačku nadoknadu iako je sve bilo prema novim pravilima Premier lige.

- Utakmice se produljuju zbog golova. Ako nakon svakog gola u utakmici koja završi 4:3 dodaš 30 ili 45 sekundi, onda ćete na terenu biti do 9 sati ujutro sljedećeg dana. O ovome bi se trebalo polemizirati na internacionalnoj razini. Trenere nitko nije pitao, kao ni igrače. Dođeš, igraš i prihvatiš pravila.

O vlastitoj budućnosti u Cityju Guardiola je rekao:

- Ne možete osvojiti više nego smo mi osvojili prošle sezone, to je nemoguće. Ali izazov je pokazati koliko smo gladni i imamo li motiva braniti osvojeno. Potpisao sam ugovor do ljeta 2025. jer se osjećam ugodno i ništa se nije promijenilo. Želim obraniti osvojeno i možda ćemo na kraju sezone ako budem umoran od posla u Cityju razgovarati s klubom i pozdraviti se. Ili ćemo opet produljiti, zaključio je Guardiola.

Linker
24. travanj 2024 11:33