Darijo Srna

 DANIL SHAMKIN/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA Danil Shamkin/Zuma Press/Profimedia
DARIJO SRNA ZA BBC

‘Ako se oglase sirene, moramo svi otići na parking i čekati 15, 20 minuta. Rusi? Za mene su oni gotovi‘

‘Ako se oglase sirene, moramo svi otići na parking i čekati 15, 20 minuta‘
Piše: JL.Objavljeno: 23. kolovoz 2022. 15:23

Danas (23.8.) krenulo je ukrajinsko nogometno prvenstvo. Šahtar je otvorio sezonu utakmicom protiv Metalista iz Harkiva (0:0), a evo što je o čitavoj situaciji za BBC rekao bivši hrvatski reprezentativac, a danas nogometni direktor Šahtara, Darijo Srna: “Prvo, jako sam sretan zbog obnove ukrajinskog prvenstva, ali sam isto tako svjestan i konstantno oprezan. Naši igrači treniraju bez obzira na sve. Nogometaši mogu na sat, dva zaboraviti na trenutnu situaciju i igrati nogomet."

Situacija je u Kijevu i još nekim drugim gradovima za sad u redu. Tamo je i Šahtar otvorio svoje prvenstvo ove sezone u kojoj će vrijediti posebna pravila.

"Ako se oglase sirene, moramo svi otići na parking i čekati 15, 20 minuta. Tako pokazujemo da smo svi isti", dodaje Srna pa podsjeća na činjenicu da borba traje već osam godina.

"Za nas je rat počeo 2014., a ne u veljači ove godine. Izgubili smo naš rodni grad Donjeck, navijače, stadion, kuće. Izgubili smo apsolutno sve što smo imali. Postali smo klub bez adrese koji igra po Lavovu, Harkovu i sada Kijevu."

Novinar BBC-a na kraju intervjua zamolio ga je da uputi poruku, "Ukrajincima mogu samo reći da smo svi zajedno i radimo sve što možemo kako bismo pomogli jedni drugima...tako mora biti do kraja. Ruse neću komentirati. Za mene su oni gotovi!", zaključio je Srna svoj razgovor.

Linker
19. travanj 2024 12:47