THOMAS COEX Afp
ODGOVOR JE NEGATIVAN

Ancelotti poslao jasnu poruku: ‘FIFA može zaboraviti na to! Znate li koliko vrijedi jedna Realova utakmica?‘

Na prvom Svjetskom klupskom prvenstvu na kraju sljedeće sezone trebala bi nastupiti 32 kluba
Piše: HinaObjavljeno: 10. lipanj 2024. 12:45

Trener europskog nogometnog prvaka Reala iz Madrida Carlo Ancelotti izjavio je u intervjuu za Il Giornale da njegova momčad neće nastupiti na Svjetskom klupskom prvenstvu koje bi se trebalo održati krajem sljedeće sezone u SAD-u.

Podsjetimo, Međunarodni nogometni savez (FIFA) značajno je smanjio nagradni fond za navedeno natjecanje.

"FIFA može zaboraviti na to, klubovi i igrači neće nastupiti na tom turniru. Jedna utakmica Real Madrida vrijedi 20 milijuna, a FIFA nam nudi taj iznos za čitavo natjecanje. Naš odgovor je negativan. Kao i mi, i ostali će klubovi odbiti pozivnicu", kazao je Ancelotti u razgovoru objavljenom u ponedjeljak povodom 65. rođendana trofejnog talijanskog trenera.

Na prvom Svjetskom klupskom prvenstvu na kraju sljedeće sezone trebala bi nastupiti 32 kluba, od toga 12 europskih s najboljim koeficijentom.

U netom okončanoj sezoni Ancelotti je s Realom uz 15. naslov europskog prvaka osvojio i naslov španjolskog prvaka. Upitan kako uspijeva zadržati strast prema svom poslu odgovorio je:

"Ne vidim ništa osobito novo, to je uvijek bio moj posao. Uspijevam zadržati strast tako da proživljavam utakmicu i uvijek sam uspijevao održavati ravnotežu. Uspio sam i prebroditi trenutke koji nisu bili osobito pozitivni za mene, kao na primjer nakon epizode u Evertonu kada su ljudi mislili da sam gotov i da sam prestar".

Linker
10. lipanj 2024 12:47