Carlo Ancelotti

 JAIME REINA Afp
TAKO STOJE STVARI

Ancelotti se oglasio o pričama da će postati izbornik Brazila, iz Saveza izdano i posebno priopćenje

‘Nemam pojma o tome. Nisam čak ni čitao ništa...‘, rekao je trener madridskog Reala.
Piše: Sportske novosti, HINAObjavljeno: 10. veljača 2023. 18:31

Carlo Ancelotti, ako je suditi po službenim informacijama koje pristižu iz Brazila, neće postati nogometni izbornik te zemlje. Iako je jutros brazilski ESPN objavio kako su već poznati detalji njegova ugovora s brazilskim savezom, od toga neće biti ništa.

I sam je Ancelotti podigao obrve nakon što su mu novinari na press-konferenciji pred Realovo finale Svjetskog klupskog prvenstva dometnuli da bi mogao postati brazilski izbornik. Nedugo zatim, priopćenje je izdao i sam Savez (CBF) u kojem oštro demantira da je s talijanskim stručnjakom postignut bilo kakav dogovor.

- Ja brazilski izbornik? Nemam pojma o tome. Nisam čuo ništa, nisam čak niti pročitao izvještaje brazilskih medija. Što se mene tiče, ja imam ugovor u Madridu do ljeta 2024. - rekao je Ancelotti kojeg u subotu čeka prilika za novi trofej s Realom.

Podsjetimo, Brazil je bez izbornika već gotovo dva mjeseca, odnosno nakon ispadanja od Hrvatske u četvrtfinalu SP-a u Kataru. Tko će biti novi strateg peterostrukog svjetskog prvaka i nasljednik TItea, još se uvijek ne zna.

- Priče koje se u eteru pojavljuju oko Carla Ancelottija i njegove eventualne pozicije u našem Savezu nisu utemeljene. Našeg izbornika imenovat ćemo u pravo vrijeme - piše između ostalog u priopćenju CBF-a.

Prema nekim navodima, još uvijek neslužbenog karaktera, u Brazilu su spremni pričekati na veliko trenersko ime iz Europe do kraja sezone. A to znači da bi u utakmicama koje Brazil čekaju u ožujku reprezentaciju privremeno vodio Ramon Menezes, aktualni izbornik U-20 reprezentacije koja se trenutno natječe na prvenstvu Južne Amerike za taj uzrast.

Osim Ancelottija, kao kandidat za novog brazilskog izbornika slovi i španjolski stručnjak na čelu Manchester Cityja Josep Guardiola, a među kandidatima su i dvojica Portugalaca, Romin trener Jose Mourinho te Fenerbahceov strateg Jorge Jesus. Jedini Brazilac koji konkurira je trener Fluminensea Fernando Diniz.

Linker
24. travanj 2024 20:32