Carlo Ancelotti i Kylian Mbappe

 WOJTEK RADWANSKI Afp
LOV NA NOVE POBJEDE

Ancelotti uoči sukoba s donedavnim trenerom Vatrenog: ‘Jedan igrač uvijek će nam nedostajati...‘

‘Krećemo s entuzijazmom i željom obrane naslova kojeg smo zasluženo osvojili‘
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 18. kolovoz 2024. 13:31

Real Madrid u nedjelju navečer kreće u obranu naslova prvaka Španjolske gostovanjem kod Mallorce, koju je preuzeo Jagoba Arrasate, donedavni trener Osasune. Luka Modrić bit će ove sezone prvi kapetan Kraljevskoga kluba, kao najtrofejniji igrač u povijesti španjolskog velikana u 39. godini kreće po nove uspjehe na velikoj nogometnoj sceni.

- Krećemo s entuzijazmom i željom obrane naslova kojeg smo zasluženo osvojili prošle sezone. Utakmice s Mallorcom uvijek su za nas bile teške, sad imaju i novog sposobnog i stručnog trenera i morat ćemo se boriti za pobjedu - najavio je Realov trener Carlo Ancelotti.

Ponovio je čestu ‘mantru‘ mnogih trenera; utakmicu po utakmicu.

- Igrači su ti koji igraju, oni su ti koji znaju kad je teško dobiti utakmicu. Potrebni su kvaliteta, predanost i požrtvovnost. Ne možemo sada razmišljati o tome što će biti u svibnju, već moramo raditi i pokušavati dobiti svaku utakmicu. Od igrača tražim da daju sve za momčad. Uvijek se fokusiram na to da radimo kao momčad, i igrači moraju razmišljati na taj način. Svaki od njih ima tehničke, taktičke ili motivacijske kvalitete i to moraju staviti u službu ekipe.

Kraljevski klub sezonu je otvorio pobjedom u UEFA-inom Superkupu protiv Atalante, bila je to prva utakmica nakon dugo vremena u kojoj nije zaigrao njemački veznjak Toni Kroos, koji je nakon Europskog prvenstva zaključio bogatu i uspješnu karijeru.

- Uvijek će nam nedostajati Kroos jer je bio poseban igrač. Nemoguće je pronaći novog Kroosa, momčad se mora prilagoditi na nešto novo. To nije loše, jer ako se na nešto previše navikneš, možeš izgubiti motivaciju. S druge strane, ako postaviš nešto novo, igrači će morati malo više razmišljati, a to je dobro za motivaciju i koncentraciju.

Nema više Kroosa, ali zato je tu Kylian Mbappe, ponajbolji nogometaš svijeta koji je ogromno pojačanje za Madriđane, te se očekuje da će dominirati La Ligom ove sezone.

- Pokušavamo se pobrinuti da se svi novi igrači koji dođu u Real osjećaju ugodno. Stigao nam je izvanredan talent, moramo mu pomoći da se prilagodi što je brže moguće. On je ozbiljan i skroman, i počeo je vrlo dobro. Mbappe, Vinicius, Rodrygo i Bellingham igrali su prvi put zajedno protiv Atalante i nisu imali poteškoća u kombinatorici. Dobri igrači imaju ideju kako odigrati kvalitetno. Ne moram ništa isprobavati jer oni već znaju kako trebaju igrati zajedno - smatra Ancelotti.

Je li Real favorit za osvajanje prvenstva?

- Favoriti ili ne, morat ćemo se boriti protiv svih momčadi. Kvaliteta španjolskih klubova je evidentna, a vidjeli smo što su španjolski igrači napravili na Europskom prvenstvu i Olimpijskim igrama. Pojačali su se Atletico i Barcelona, isto tako i mi. Sada se moramo dobro pripremiti za utakmice protiv vrlo dobrih igrača.

Na kraju je talijanski stručnjak rekao i kakvu sezonu očekuje u La Ligi.

- Vidio sam prve utakmice, bile su vrlo dobre. Bilo je puno igre, malo prekršaja, malo prekida, i bile su vrlo dobro vođene. Mi smo počeli dobro i trebamo na tom tragu nastaviti. Poluautomatsko zaleđe će nam puno pomoći jer omogućava čišće suđenje. Nadam se da će liga biti zabavna, osobito za nas - poručio je Ancelotti.

Linker
18. kolovoz 2024 15:03