DANIEL ROLAND Afp
TOP 10 HRVATA

Andrej Kramarić spasio Hoffenheim i izbio na vrh, Majer posluživao suigrače, priliku dobro iskoristio i Grbić

Na francuskim terenima, s dvije asistencije raspoložen je bio i Lovro Majer
Piše: Domagoj KoprivnjakObjavljeno: 22. svibanj 2023. 11:02

Sezona u većini europskih liga polagano se privodi kraju, no za neke klubove taj dio sezone odlučuje o tome hoće li osigurati jedno od mjesta koje vode u jedno od tri europska natjecanja ili hoće li ostati u ligi. Upravo je u borbi za ostanak u Bundesligi Andrej Kramarić bio posebno raspoložen, a prema SofaScoreu bio je naš najbolji igrač ovog vikenda s visokom ocjenom 9.0.

Krama je postigao drugi i treći pogodak te asistirao za četvrti u pobjedi nad Union Berlinom koja je Hoffenheimu osigurala ostanak u Bundesligi.

image

Top 10 Hrvata u Europi prošlog vikenda

SOFASCORE

Grafika: SofaScore

Na francuskim terenima, s dvije asistencije raspoložen je bio i Lovro Majer. Ajaccio je primio petardu od gostiju iz Rennesa koja je dodatno zapečatila klub s Korzike i njihov put prema drugoj ligi. Osim dvije sjajne asistencije Majer je imao 40 točnih dodavanja (88.9%) od kojih pet ključnih uz šest osvojenih duela. Lovri je ovo tek peta asistencija u francuskom prvenstvu uz jedan postignuti pogodak ove sezone.

S druge strane, u četiri prethodne utakmice u kojima je branio Ivo Grbić primio je pet pogodaka, no ovog vikenda upisao je svoj treći "clean sheet" ove sezone. Iako nije imao puno posla jer su gosti iz Osasune tek dvaput zapucali prema vratima splitskog vratara, Grbić je bio jedan od istaknutijih igrača Atletico Madrida.

Osim Grbića, bivši reprezentativac i kapetan Seville, Ivan Rakitić odigrao je još jednu vrlo dobru utakmicu. Nakon što je sa Sevillom izborio drugo finale Europske lige, Rakitić je u remiju protiv Real Betisa bio najbolji pojedinac u momčadi iz Andaluzije uz 79% točnih dodavanja.

U Italiji je Mario Pašalić postigao pogodak u pobjedi Atalante, dok je Nikola Moro asistirao za četvrti pogodak Bologne. Od ostalih liga vrijedi istaknuti pogodak Gabriela Vidovića za nizozemski Vitesse, a u Top 10 prema SofaScoreu svoje mjesto zaslužili su Marin Ljubičić, Tin Plavotić i Dominik Oroz.

Linker
01. svibanj 2024 14:47