DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
Spektakl na Maksimiru

Ante Čačić je Krznaru ‘posudio‘ čak pet igrača Dinama iz prve momčadi, pogledajte što se sprema

Protiv kijevskoga kluba nastupit će druga momčad Dinama i petorica prvotimaca
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 28. travanj 2022. 10:16

U četvrtak predvečer od 18 sati na maksimirskom stadionu u humanitarnoj utakmici igraju Dinamo i kijevski Dynamo. Sav prihod od ulaznica namijenjen je kijevskom klubu, koji će novac proslijediti ukrajinskim izbjeglicama. Cijene ulaznica sigurno znate, ali možemo ponoviti da iznose 50 kuna, za tribine zapad dolje i sjever dolje. Bit će i ograničenog broja mjesta u svečanoj loži po cijeni od 150 kuna.

Mnoge sigurno zanima u kakvom će sastavu danas nastupiti Modri. Dakle, igrat će u kombiniranom sastavu koji će voditi trener druge momčadi Damir Krznar. Većinu momčadi činit će sasvim logično dečki iz druge momčadi. Ante Čačić i njegova momčad bore se za naslov prvaka, u nedjelju igraju itekako bitnu utakmicu protiv Lokomotive, pa je normalno da glavni igrači neće participirati u ogledu protiv Kijevljana. Čačić ih priprema za sudar u ulici pjesnika. Ne samo to, Modri imaju i dosta ozlijeđenih igrača, na popisu su Bulat, Špikić, Emreli, Štefulj, Franjić... Osim Bulata svi su oni negdje "blizu" ali nisu u natjecateljskom ritmu i Čačić neće riskirati.

Iz Čačićeve momčadi kod kolege Krznara će preseliti petorica igrača. To su oni dečki koji su imali manju minutažu, zaigrat će Baturina, Jurić, Dilaver, te oporavljenici Perić i Menalo. Mislili smo da će neku minutažu dobiti i Iranac Moharrami, kojeg dugo nema na sceni, zadnji put je u HNL-u zaigrao tek 19 minuta protiv Hrvatskog dragovoljca, 3. travnja. Prije toga igrao je 20. veljače 59 minuta protiv Lokomotive, a još prije sad već davnog 5. prosinca 45 minuta protiv Hajduka. Njemu definitivno trebaju minute i neki natjecateljski naboj, pa makar i na humanitarnoj utakmici. Međutim, iako ga se dosad nije spominjalo u rubrici "ozlijeđeni", saznajemo da i on ima problema s ozljedom, tako da ni on neće biti na raspolaganju. Krznar će u rosteru imati 25 igrača, dakle, njih 20 bit će iz njegove momčadi.

- Drago mi je što je naš klub prepoznao važnost ove utakmice i da možemo pomoći ovoj akciji. Isto tako, ovo je prilika za naše mlađe igrače da se prezentiraju široj javnosti. Vodit ću kombiniranu momčad u kojoj će nastupati pet naših prvotimaca i puno naših talentiranih igrača koji kucaju na vrata prve momčadi i siguran sam da će navijači moći uživati u utakmici. Na kraju rezultat nije bitan, već poruka koja se šalje svijetu. Pozivam sve navijače da nam se pridruže na Maksimiru i da zajedno uživamo u nogometu, te tako pomognemo našim prijateljima iz Ukrajine - kazao je Damir Krznar.

No, imat će se što za vidjeti, u drugoj momčadi Modrih ima velikih talenata, poput vratara Nikole Čavline i Mislava Zadra, tu su Dominik Braun, Filip Brekalo, Fran Tomek, Tin Hrvoj, Gabrijel Rukavina, Milan Vukotić, Bartol Barišić, Mario Ćuže, Ivan Šaranić...

Linker
20. rujan 2024 15:19