JUAN MABROMATA Afp
BITI ILI NE BITI

Argentini prijeti scenarij kakav ne pamte 20 godina: Hoće li Argentinac na klupi Meksika natjerati Messija u plač?

Argentina nije ispala u prvoj fazi Svjetskog prvenstva od 2002. godine...
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 26. studeni 2022. 13:43

Messi je radio s timskim kineziologom satima prije ključne utakmice protiv Meksika, one koja bi ga mogla - tko bi to rekao - ostaviti bez nokaut faze njegovog petog Svjetskog prvenstva. Bio bi to "smrtonosan" udarac za Argentinu, za Lea, za Svjetsko prvenstvo. Računice su jasne: ako Messi i suigrači izgube ispadaju s turnira.

Nitko ne želi razgovarati o tome, niti razmišljati o tome, a ključni posao ovih dana je više mentalni nego fizički oporavak. Scaloni će premjestiti neke igrače na klupu u potrazi za novim rješenjima. Tagliafico, Romero i Papu će ispasti iz udarne postave da bi u njoj našli mjesta za Acuñu, Lisandra Martíneza i Enza Fernándeza. To možda nisu jedine promjene. Nitko više nije siguran nakon debakla od Saudijaca osim Messija. De Paul, Paredes, pa čak i Di María su također igrači koji bi mogli biti ugroženi.

Argentina nije ispala u prvoj fazi Svjetskog prvenstva od 2002. godine, te katastrofe koja je Bielsu koštala slave i sigurno bolje karijere nego što je imao. Nakon osvajanja Copa Américe prošlog ljeta u Brazilu, prerani oproštaj u Kataru bio bi vrlo teško probavljiv. Šokantan!

Tribine će ponovno biti obojene u plavo-bijelo zahvaljujući 40.000 argentinskih navijača koji su ovih dana stigli u Katar. Šteta za njih što mogu gledati sve osim igre i zabijanja golova, jer malo je navijača na svijetu koji su sposobni tako bodriti svoju zemlju. Možda upravo Meksiko, čiji će navijači zauzeti drugu polovicu stadiona.

Gerardo Martino, bivši argentinski izbornik, doživjet će poseban dvoboj, jako podijeljenog srca. S jedne strane ima potrebu odvesti Meksiko što je god moguće dalje, a s druge pati što nije on taj koji vodi Messija i društvo.

Meksikanci nikada nisu prošli četvrtfinale Svjetskog prvenstva. Da bi to možda postigli, moraju pobijediti Argentinu, momčad koja je nanizala 36 utakmica bez poraza prije šokantne utakmice protiv Saudijske Arabije.

Hoće li Argentinac Gerardo Martino biti taj koji će natjerati Lea Messija da ponovno plače?

Linker
19. travanj 2024 10:54