THOMAS COEX Afp
SJAJNA FORMA

Atletico Madrid preokretom protiv Villareala do sedme pobjede u posljednjih osam utakmica

Gosti su sve do završnice držale remi, no u posljednjih deset minuta Atletico je prelomio utakmicu
Piše: HinaObjavljeno: 12. studeni 2023. 23:18

U susretu 13. kola španjolskog nogometnog prvenstva Atletico Madrid je preokretom pobijedio Villarreal s 3-1.

Bila je to sedma Atleticova pobjeda u zadnjih osam kola, dok je Villarreal upisao drugi poraz u nizu, ostavši na samo jednoj pobjedi u zadnjih osam kola.

"Žuta podmornica" je povela u 20. minuti golom Gerarda Morena, no u posljednjim trenucima prvog dijela izjednačio je Axel Witsel.

Gosti su sve do same završnice držale remi, no u posljednjih deset minuta Atletico je prelomio utakmicu s dva gola. U 80. minuti je Antoine Griezmann svojim osmim golom ove sezone donio domaćinu prednost, a pobjedu je potvrdio Samuel Lino pet minuta kasnije.

Zanimljivo je bilo i na Ramon Sanchez Pizjuanu gdje su Sevilla i Real Betis odigrali veliki gradski derbi koji je završio 1-1.

Bolju igru Betis je okrunio vodstvom u 72. minuti, a pogodak je postigao Ayoze Perez. No, sedam minuta kasnije domaćin je izjednačio nakon fantastičnog gola Ivana Rakitića. Bivši hrvatski reprezentativac je sjajno opalio s više od 20 metara pogodivši za 1-1.

U ranije odigranom susretu Barcelona je preokretom porazila Deportivo Alaves s 2-1 nakon što su gosti poveli već u 18. sekundi utakmice.

Alaves je poveo u 18. sekundi utakmice. Ilkay Gündogan je izgubio loptu na centru nakon čega je uslijedila brza kontra gostiju koju je u pogodak pretvorio Samuel.

Bio je to najbrži pogodak Alavesa u povijesti Primere, no rekord lige još uvijek drži Joseba Llorente koji je u siječnju 2008. zabio gol za Real Valladolid protiv Espanyola nakon 7.22 sekunde utakmice.

Barcelona je uspjela izjednačiti u 53. minuti. Jules Koundé je centrirao u šesnaesterac, gdje je loptu dočekao Robert Lewandowski i lijepo zabio glavom Barca je preokrenula rezultat golom poljskog napadača iz jedanaesterca u 78. minuti.

Na vrhu ljestvice i dalje se nalazi Girona s 34 boda, Real Madrid ima dva boda manje, dok je Barcelona treća s 30 bodova. Atletico Madrid na četvrtom mjestu ima 28 bodova, ali i susret manje.

Linker
28. travanj 2024 04:21