SIMON MARPER/PA IMAGES/PROFIMEDIA Simon Marper/pa Images/profimedia
MAKSIMALNI OPREZ

Australski izbornik traži pomoć uoči Palestine: ‘Zbog onoga što se događa, sve je to prilično zastrašujuće‘

‘Očito nismo u toku sa svime što se događa na sigurnosnom polju na Bliskom istoku‘
Piše: HinaObjavljeno: 18. listopad 2023. 12:02

Izbornik Australije Graham Arnold pozvao je u srijedu australsku vladu da pomogne osigurati da Socceroosi svoju kvalifikacijsku utakmicu za Svjetsko prvenstvo 2026. protiv palestinske reprezentacije igraju na sigurnom, neutralnom mjestu zbog sukoba u bliskoistočnoj regiji.

Naime, Hamasovi militanti ubili su više od 1.300 Izraelaca u svom napadu na zajednice u južnom Izraelu 7. listopada. Zdravstvene vlasti u Pojasu Gaze, kojim vlada Hamas, objavile su da je najmanje 3.000 ljudi poginulo u 11-dnevnom izraelskom bombardiranju koji je uslijedio nakon napada.

Australija bi trebala igrati protiv palestinske reprezentacije u azijskim kvalifikacijama 21. studenog, a odluka o mjestu gdje će se utakmica igrati tek treba biti donesena.

"Nema sumnje da ćemo trebati potporu vlade u takvim odlukama o tome gdje ćemo igrati protiv Palestine, pa čak i Libanona", rekao je Arnold novinarima u Londonu.

"Zbog onoga što se trenutno događa, sve je to prilično zastrašujuće. Očito nismo u toku sa svime što se događa na sigurnosnom polju na Bliskom istoku i nema sumnje da je vlada više u tome nego mi. Stoga nam pomognite kako bi odluka bila sigurna. Moramo biti sigurni", rekao je Arnold.

Australija je u utorak pobijedila Novi Zeland 2-0 u prijateljskoj utakmici u Londonu, njihovoj posljednjoj utakmici prije otvaranja kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2026. protiv Bangladeša u Melbourneu 16. studenoga.

Linker
16. lipanj 2024 01:49