ROBERT JAEGER Afp
POLOŽIO TEST

Austrijanci oduševljeni novim izbornikom: ‘Napravio je čudo, ovo je senzacionalan početak nove ere!‘

U Austriji naglo porasao optimizam nakon ogleda s Vatrenima
Piše: Danijel GašpertObjavljeno: 03. lipanj 2022. 23:54

Ralf Ragnick večeras je prvo ime u bliskoj nam Austriji. Skromno je govorio o očekivanjima prije početka utakmice u Gradskom vrtu, naglašavajući da će uspjeh biti zadovoljavajuća igra, neovisno o rezultatu. Dijelila je takav stav i većina gostujućih pratitelja i navijača,a bivši austrijski napadač i današnji kolumnist Kurier-a, Marc Janko, jasno je rekao da "ne treba očekivati čuda".

No, smjeli su si priuštiti takav luksuz jer čudo se dogodilo. Ragnick je samouvjereno srušio Vatrene viceprvake svijeta u debitantskom nastupu na klupi Austrije, ujedno i svom prvom reprezentativnom ogledu u karijeri te tako 'zapalio' austrijske medije koji pršte od pohvala na račun donedavnog trenera Manchester Uniteda. Dok tamo nije bio ništa više od propalog eksperimenta, u Austriji je u najkraćem mogućem roku (zasluženo) dobio epitet heroja i čudotvorca poslije pobjede od 3:0 nad izabranicima Zlatka Dalića.

Tako austrijski mediji danas govore o "čudu u Osijeku", "bajkovitom debiju u Gradskom vrtu" i "debiju iznad svih očekivanja", pri čemu najviše ističu kontrolu i aktivnost koju je unio u svoju momčad. Zaključuju da "nije bilo moguće napraviti uspješniju premijeru od novog šefa momčadi".

Za Gradski vrt kažu da je pomalo zastario, ali pohvaljuju, kako kažu, "festivalsku atmosferu". Zaslužuju Austrijanci pohvale s naše strane, kao i Ragnick za prezentaciju prepoznatljivog pritiska - "geggenpresing", tako ga naziva sportska publika, a mi ga možemo nazvati depressingom, barem po našu momčad.

Linker
26. travanj 2024 12:43