Marko Tolić

 CROPIX
Davorin Olivari
SVE OBJASNIO ZA SN

Autor izjave koja je protresla nogometnu Hrvatsku: ‘Da, moglo bi se dogoditi da on stigne u Dinamo‘

Sportski direktor Maribora progovara o mogućem velikom transferu te o tragičaru finala Kupa
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 10. svibanj 2023. 12:10

Porazgovarali smo jučer s zanimljivim sugovornikom, sportskim direktorom Maribora Markom Šulerom. Prvo smo ga pitali za priču koja je osvanula u slovenskim medijima, ona da je Dinamo za mariborskog centarfora i slovenskog reprezentativca Žana Vipotnika ponudio 3,5 milijuna eura i dva igrača, Luku Menala i Marija Ćužea.

- S Dinamom se dogovaramo u tom smjeru. Ima još dosta stvari za dogovoriti oko mogućeg transfera Žana Vipotnika. Sjeli smo s Dinamom, dogovor jest da se opet čujemo. Ima istine u tome da Dinamo želi Vipotnika, ali još je daleko od toga da je posao završen - kazao nam je u uvodu Šuler.

Dakle, moglo bi se dogoditi da Vipotnik stigne u Dinamovu svlačionicu?

- Da!

Bio sam ljut

Onda smo se prebacili na drugu temu. Ona se zove - Marko Tolić. Igrač Dinama na posudbi u Mariboru. Vjerojatno znate sve, nesretni Tolić je imao u nogama odlučni udarac za osvajenje slovenskog kupa. U zadnjim sekundama utakmice finala s Olimpijom izvodio je jedanaesterac. I palo mu napamet da proba ‘panenkom’, vratar Zmajčeka je ostao na crti i mirmo prihvatio loptu. Kasnije u produžetku Olimpija pogotkom iz jedanaesterca uzela kup, Maribor našeg trenera Damira Krznara ostao je u šoku, a Tolić je ispao tragičar.

Onda je izašla jedna izjava Marka Šulera koja je glasila; ‘Privatizirao si je utakmicu. Ne mogu razumjeti da se netko postavi iznad kluba, trenera i svega. Nikada neću to razumjeti. Da u dvoboju s tako veliki ulogom tako reagiraš i staviš sve na kocku, to je nepojmljivo. Ne vidim da će opet igrati u dresu Maribora’!

image

Žan Vipotnik

CROPIX

Pitali smo ga jučer znači li to da Tolić više neće vidjeti dres Maribora?

- Ma ne... Bilo je emocionalno nakon utakmice, izvađeno mi je iz konteksta. Da, bio sam ljut, morao sam biti ljut. Ali nisam čovjek koji bi na takav način udario na sportaša kakav je Tolić. Da, tražim igrače koji imaju, kako se kaže, muda, koji su posebni, koji neke stvari rade drukčije. Kad si mlad, onda te stvari mogu otići u suprotnom smjeru. To se dogodilo Marku. Ali ne može ga se zbog toga nabiti na križ. Stojim uz Tolića! Razgovarao sam s njim, vidio sam da mu je žao, sve razumije. Klub kao što je Maribor ne funkcionira na taj način. Toliću je kazna to što mu se dogodilo, morat će živjeti s tim. Na klubu je da u takvoj situaciji stoji uz njega, podržava ga, da se iz toga vrati još jači. Ono što je bilo rečeno, zaista je bilo totalno izvučeno iz konteksta, preemocionalno. Iskren sam i izravan čovjek, poneki put previše emocionalan, u nekim situacijama još mlad. Bio sam i ja igrač, nisam bio od onih koji su nekonfliktni, bilo je samnom teško raditi. Marko Tolić je igrač koji radi razliku, zato je poseban. Boli njega, boli klub, boli sve, ali takve stvari se događaju u nogometu. Da je pogodio, bio bi slavljen...

Nastavlja li se suradnja s trenerom Damirom Krznarom? Jeste li zadovoljni s njegovim radim i radom njegovog stručnog stožera?

S Krznarom dugoročno

- Suradnja se nastavlja dugoročno. Mi smo jako zadovoljni s Damirom Krznarom i cijelim njegovim stručnim stožerom. Izniman je profesionalac. Idemo dalje s našom pričom. Siguran sam da ćemo s Krznarom napraviti u budućnosti lijepe stvari, sretan sam da možemo nastaviti ovu priču koju smo počeli, sve je iznimno pozitivno - zaključio je Šuler.

Linker
08. svibanj 2024 10:54